Ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 21:04
A- A A+

Την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ ζήτησε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο Περιστέρι.

«Την Κυριακή το βράδυ οι κεφαλαιοκράτες θα πρέπει να νιώθουν από ανατριχίλα μέχρι πανικό για την άνοδο του εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ» σημείωσε. «Αυτό» πρόσθεσε «θα δώσει δύναμη και ελπίδα για την απόκρουση της βαρβαρότητας που έρχεται μετά τις εκλογές. Πρέπει να διαμορφωθεί ένα κίνημα που θα τρομοκρατήσει την κεφαλαιοκρατία».

Α. Παπαρήγα: Καταστροφική και επιζήμια η λογική του μικρότερου κακού

Α. Παπαρήγα: Καταστροφική και επιζήμια η λογική του μικρότερου κακού

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα των ελληνοτουρκικών διαφορών και υπογράμμισε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτα». «Πού ακούστηκε να πας στο δικαστήριο της Χάγης, που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ για τα σύνορά σου;» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η αστική τάξη στην Τουρκία ζητά το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου και των χωρικών υδάτων της Κύπρου σαν ζωτικό χώρο για τα συμφέροντά της, διεκδικεί μεγαλύτερη ένταση λόγω των πετρελαίων και παλιές εστίες πολέμου μπορεί να αναζωπυρωθούν».

Αναφέρθηκε επίσης, και στα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης «ιδιαίτερα σε αυτά που δηλώνουν ότι παλεύουν το δικομματισμό για να επισημάνει ότι το θέμα είναι ή με τα μονοπώλια ή με το λαό, το θέμα είναι η αντίθεση με την αντιδραστική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και επέκρινε ειδικά τον Συνασπισμό ότι «ήταν καταλυτική η ψήφος για το Μάαστριχτ το οποίο υποστήριξαν ανανεωτές σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι οποίοι όταν έπρεπε να χτυπήσουν τα διάφορα κεντροαριστερά σενάρια στην Ευρώπη αντίθετα καλλιέργησαν ελπίδες στο λαό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή