ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 23:12
UPD:24/09/2009 16:56
AΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

A- A A+

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ δις το Βασίλη Τοροσίδη (42', 55), ο Ολυμπιακός απέδρασε με το διπλό από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-1. Για λογαριασμό της «Ένωσης» που ήταν ανώτερη, αλλά όχι ουσιώδης, μείωσε ο Νέμεθ με σουτ στο 65ο λεπτό.

Με 35.000 «κιτρινόμαυρους» να έχουν δημιουργήσει πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο ορεξάτοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, απειλώντας την εστία του Νικοπολίδη σε δύο περιπτώσεις, όμως οι προσπάθειες των Σκόκο (2') και Μπλάνκο (7') δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν κυρίως σε παθητικό ρόλο και δεν απείλησαν ουσιαστικά καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κλείνοντας τον Ολυμπιακό στα καρέ του και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, με μεγαλύτερες εξ αυτών το δοκάρι του Μπλάνκο στο 32' και την κεφαλιά του Νέμεθ επτά λεπτά αργότερα.

Στο 38' έλαβε χώρα η φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες της ΑΕΚ. Σε μια από τις συνεχόμενες επισκέψεις των παικτών της «Ένωσης» στην αντίπαλη εστία, ο Μέλμπεργκ απομάκρυνε χρησιμοποιώντας το χέρι, κάτι που πιθανότατα δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή Δαλούκα, ο οποίος αντί για πέναλτι, τιμώρησε τον Μάκο με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες.

Κάπου έκει φάνηκε να κάνει την εμφάνιση του ο γνωστός νόμος του ποδοσφαίρου... Με το ρολόι να δείχνει το 43ο λεπτό, ο Λεονάρντο επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τοροσίδης ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Χουανφράν και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Πειραίωτες, που πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ.

Στις αρχές της επανάληψης το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να κυκλοφορεί την μπάλα στο πρώτο δεκάλεπτο, μέχρι να... χτυπήσει και πάλι ο Τοροσίδης! Ο μέσος του Ολυμπιακού ξεκίνησε μια κούρσα πίσω από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σκαφτό σουτ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Μην έχοντας άλλη επιλογή πλέον, ο Μπάγεβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαντούκα αντί του Μάκου, παίζοντας τα όλα για όλα. Σκόκο και Μπλάνκο δεν μετουσίωσαν τις διαδοχικές τους ευκαιρίες σε γκολ, όμως στο 65' μετά από φάση διαρκείας, ο Νέμεθ βρέθηκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 1-2.

Το παιχνίδι και μετά το γκολ της ΑΕΚ συνέχισε να παίζεται στο μισό γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να απειλεί κυρίως με αντεπιθέσεις. Πάντως, η μεγαλύτερη ευκαιρία των «ερυθρολεύκων» σε όλο το παιχνίδι έλαβε χώρα στο 72', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντουντού, ο Ζεβλάκοφ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.

Μπαίνοντας πια στο τελευταίο δεκάλεπτο και με αμυντικό χαφ τον... Γκερέιρο, η «Ένωση» συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί καταστάσεις στα καρέ του Νικοπολίδη, αλλά οι Λεονάρντο και Μαντούκα δεν παραβίασαν την εστία του έμπειρου γκολκίπερ. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε άλλο ένα πολύ σημαντικό τρίποντο και η ΑΕΚ έμεινε με την πικρή γεύση της ήττας και την παρηγορία της καλής εμφάνισης...

Οι συνθέσεις των όμαδων:

AEK (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Χουανφράν, Μάκος (61' Μαντούκα), Καφές (82' Παυλής), Σκόκο, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Νέμεθ (79' Λεονάρντο)

Ολυμπιακός (Αντούνιες Κοΐμπρα Ζίκο): Nικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Τοροσίδης (82' Γκαλίτσιος), Ντουντού, Λεντέσμα, Ζαϊρί (70' Στολτίδης), Λεονάρντο, Ντιόγο (89' Μήτρογλου)

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις