Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 12:44
UPD:14:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Στον εισαγγελέα με την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οδηγούνται οι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες μετά από αστυνομική επιχείρηση σε γιάφκα στο Χαλάνδρι.

Από τη γιάφκα κατασχέθηκε αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος σε χύτρα και ήταν πανομοιότυπης κατασκευής με αυτόν που εξερράγη χθες έξω από το διαμέρισμα της Λούκας Κατσέλη.

Συγκεκριμένα, κατά την έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμα προσήχθησαν και συνελήφθησαν τρεις Έλληνες –δύο άνδρες και μία γυναίκα- ηλικίας 20 και 21 ετών. Αργότερα προσήχθησαν ακόμη δύο άτομα στο Γαλάτσι από τα οποία συνελήφθη το ένα. Για όλους τους συλληφθέντες υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Κατά την έρευνα στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι κατασχέθηκε αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός με μηχανισμό πυροδότησης που ήταν τοποθετημένος σε χύτρα.

Αναφερόμενος στη βόμβα που κατασχέθηκε από τη γιάφκα, ο εκπρόσωπος της ΓΑΔΑ Παναγιώτης Στάθης τόνισε: «Ταυτοποιήθηκε η μορφολογική ομοιότητα και η κοινή προέλευση με τον μηχανισμό που εξερράγη στο διαμέρισμα της Λ. Κατσέλη».

Κατασχέθηκαν επίσης ποσότητες εκρηκτικής ύλης διάσπαρτες, μηχανισμοί σε συσκευασίες χωρίς εκρηκτική ύλη, εξαρτήματα συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών, έντυπο υλικό και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Σε δεύτερη έρευνα σε σπίτι της Αθήνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι τύπου μπρελόκ με μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, εξαρτήματα συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 3.800 ευρώ επιμελώς κρυμμένα.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία θεωρείται συνέχεια της Οργάνωσης «Ενέδρα - Ενοπλη Επαναστατική Δράση».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη την Αστυνομία τόσο για την προαναφερθείσα υπόθεση όσο και για την εξιχνίαση της απαγωγής και της δολοφονίας του επιχειρηματία Κυπριώτη στην Κρήτη. «Προφανώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη υπόθεση η οποία ερευνάται από την Αστυνομία, έχει βάθος θα συνεχιστεί η έρευνα» σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή