Γ. Σγουρός: Καθυστέρηση στις υπουργικές αποφάσεις για τις εκλογές

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 13:30
A- A A+

Για καθυστέρηση στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση του εκλογικού επιδόματος και την κάλυψη των δαπανών προετοιμασίας των εκλογών από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας, η οποία «δημιουργεί τεράστια οργανωτικά προβλήματα» κάνει λόγο ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.

«Επανέρχομαι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στο ίδιο θέμα, γιατί δεν μπορώ να αντιληφθώ τι συμβαίνει. Είμαι σε καθημερινή επαφή με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, κ. Φλογαΐτη, ο οποίος με διαβεβαιώνει ότι από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και ότι όλα εξαρτώνται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών», δηλώνει ο κ. Σγουρός.

Τονίζει πως «η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί τεράστια οργανωτικά προβλήματα, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, ο Νομάρχης Αθηνών είναι αρμόδιος για την προπαρασκευή και διενέργεια των εκλογών σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες του Νομού Αττικής, δηλαδή και στις πέντε εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, όπου θα συσταθούν 5.677 εκλογικά τμήματα. Δηλαδή, περίπου το μισό εκλογικό σώμα της χώρας».

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο αγώνας για τη μάχη του σταυρού είναι αδυσώπητος, - υπογραμμίζει ο κ. Σγουρός- αυτό όμως δε σημαίνει ότι κατά την προεκλογική περίοδο το κράτος παραλύει. Τα στοιχειώδη και αυτονόητα δεν μπορεί να είναι ζητούμενα, έστω και αν είναι προεκλογική περίοδος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή