ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε ισχυρή αυτοδυναμία

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 17:15
A- A A+

«Επιχείρηση εκφοβισμού του κόσμου» καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την προεκλογική του εκστρατεία «μάχη οπισθοφυλακής».

Σχολιάζοντας το προβάδισμα που δίνουν στο ΠΑΣΟΚ οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «η δημοσκοπική υπεροχή είναι ένα πράγμα, αλλά το σημαντικό είναι η ψήφος στις 4 Οκτωβρίου».

«Ζητάμε ισχυρή αυτοδυναμία», δήλωσε χαρακτηριστικά και απέδωσε τις φήμες ότι μπορεί τον Μάρτιο να διεξαχθούν πάλι εκλογές «στην ανάγκη να εφευρεθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες οποιοδήποτε σωσίβιο μπορεί να υπάρξει ως επιχείρημα για να πείσει ένα σκληρό πυρήνα της ΝΔ να την ξαναψηφίσει».

«Αυτή η κυβέρνηση έρχεται και μιλά για φόρους;»

Εμφανίστηκε ακόμη ιδιαίτερα επικριτικός στις αναφορές του Πρωθυπουργού για επιβολή φόρων από το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση εκλογικής νίκης, διαβάζοντας στη συνέχεια σειρά φόρων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ. Τέλος διερωτήθηκε: «Αυτή η κυβέρνηση έρχεται και μιλά για φόρους;».

Γ. Παπακωνσταντίνου: Φύλλο συκής της N.Δ. το επιχείρημα περί συγκεκριμένου

Γ. Παπακωνσταντίνου: Φύλλο συκής της N.Δ. το επιχείρημα περί συγκεκριμένου

Απαντώντας στο ερώτημα που θέτει ο πρωθυπουργός «ποιο είναι το μεσαίο εισόδημα», είπε ότι «δεν υπάρχει επιστημονικός ορισμός της μεσαίας οικογένειας», προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ξεκάθαρο στο ποιοι δεν θα επιβαρυνθούν φορολογικά».

«Θα υπάρξει μεγαλύτερη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, των μεγαλομετόχων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας», εξήγησε.

Προεκλογική «αθλιότητα των stage»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επικαλούμενος σχετική αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου περί “αθλιότητας των stage” αναφέρθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας όπου –όπως υποστήριξε, από τους 843 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα οι 435 είναι με stage εκ των οποίων «σχεδόν οι μισοί ξεκίνησαν να εργάζονται μετά τις 4/9».

«Αυτή η αθλιότητα συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, να βγουν και να διαψεύσουν τα στοιχεία, να απολογηθούν και να σταματήσουν», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την καταγγελία του προέδρου της ΓΣΕΕ, «ότι κατά 90% οι πόροι των stage είναι από εθνικά κονδύλια» και επέκρινε τον πρωθυπουργό για επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή