Οικολόγοι - Πράσινοι: Θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους των αλλαγών

«Ναι» στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 17:39
A- A A+

«Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν επιλέγουμε μόνον πρωθυπουργό και κυβέρνηση, αλλά επιλέγουμε κυρίως πολιτικές», τόνισαν οι εκπρόσωποι των Οικολόγων - Πρασίνων, κατά τη τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν το μεσημέρι.

Ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, υποψήφιος βουλευτής, Νίκος Χρυσόγελος, υποστήριξε πως το κόμμα του «δεν ασκεί μόνον κριτική, αλλά προτείνει λύσεις», καθώς «διαθέτει συγκεκριμένο και συνεκτικό πρόγραμμα που συνδέει την οικολογία με την οικονομία και την κοινωνία».

Συνέντευξη Τύπου Οικολόγων - Πράσινων

Συνέντευξη Τύπου Οικολόγων - Πράσινων

Ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν με συνείδηση, αφού -όπως είπε- τους Οικολόγους - Πράσινους τους ενδιαφέρει η πολιτική των πολιτών και όχι των πολιτικών.

Αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ψηφίσει κάποιος το κόμμα του, υποστηρίζοντας πως «φέρνει στην επιφάνεια, όσα έχουμε κρύψει εδώ και χρόνια κάτω από το χαλί». Τόνισε ακόμη πως «οι Οικολόγοι -Πράσινοι θέλουν τους πολίτες συμμέτοχους των αλλαγών».

Αναφερόμενος στη διαφθορά είπε ότι μπορεί να χτυπηθεί με μια υπεύθυνη διακυβέρνηση και εφόσον οι πολίτες βάλουν φραγμό στους πολιτικούς, ενώ άσκησε κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «η μεν ΝΔ, για να βγει η χώρα από την κρίση, ανακάλυψε τη λιτότητα, το δε ΠΑΣΟΚ την αύξηση της κατανάλωσης».

«Και οι δύο πολιτικές -υπογράμμισε- είναι ξεπερασμένες αφού είναι αυτές, που μας οδήγησαν στην κρίση. Αυτό που λέμε εμείς, είναι ότι για να βγει από την κρίση η χώρα, θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που ταυτόχρονα θα προστατεύουν το περιβάλλον. Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες και την πράσινη ανάπτυξη. Τα χρήματα, που ξοδεύονται για την αγορά ενέργειας, θα πρέπει να επενδυθούν στην εξοικονόμηση της ενέργειας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας εντός της χώρας».

Ο κ. Χρυσόγελος εκτίμησε ότι οι Οικολόγοι - Πράσινοι θα είναι η έκπληξη των εκλογών και εξέφρασε αισιοδοξία ότι ήδη έχουν ξεπεράσει το ποσοστό, που απαιτείται για την είσοδό τους στη Βουλή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας και διευκρίνισαν ότι «οι όροι θα καθοριστούν μετεκλογικά», καθώς και ότι «η συνεργασία δεν θα αφορά μόνο θέματα περιβάλλοντος». Υποστήριξαν ακόμη ότι δεν βλέπουν συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς «ένα κράτος χωράει μόνο έναν κομματικό στρατό και δεν μπορεί να βολέψει και τους δυο».

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις και τα βίαια επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου, οι Οικολόγοι - Πράσινοι είπαν ότι υποστηρίζουν ειρηνικές και δημιουργικές εκφράσεις, εξέφρασαν την αλληλεγγύης τους στα αιτήματα των νέων και δήλωσαν πως δεν θέλουν «τα κόμματα να ανακατεύονται στις κινήσεις των πολιτών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή