Παπακωνσταντίνου: Η ΝΔ συμπεριφέρεται ήδη ως αντιπολίτευση

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 17:05
UPD:17:36
A- A A+

Η κυβέρνηση Καραμανλή συμπεριφέρεται ήδη ως αντιπολίτευση προτού καν γίνουν οι εκλογές, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συνακτών, επικρίνοντας σφοδρά τη ΝΔ για τα πρεκλογικά της τηλεοπτικά σποτ.

«Έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία εξαντλεί το σύνολο της πολιτικής της, αυτή την περίοδο, στο να επιχειρήσει να θέσει ερωτήματα στην αντιπολίτευση... τον Ιούνιο στις Ευρωεκλογές, προσπαθούσε με το εφεύρημα με τα παπαγαλάκια, να μας πείσει ότι είμαστε όλοι μας τρελοί που δεν βλέπουμε ότι αρμενίζουμε στραβά. Σήμερα, επιχειρεί το ίδιο, με μια σειρά από τηλεοπτικά σποτ, με τα οποία υποτίθεται επιχειρεί να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε:

«Το τελευταίο το οποίο είδαμε χθες, είναι το περίφημο δίλημμα της ανηφόρας και της κατηφόρας. Έχουμε λέει μια ανηφόρα που είναι μπλε, και μια κατηφόρα που είναι πράσινη. Και πρέπει να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις για τα επόμενα δύο χρόνια». «Η μόνη απειλή, όμως, που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα, είναι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής και οι πολιτικές αυτών των 5,5 ετών. Και αυτό, το αναγνωρίζουν και το βλέπουν πολύ καθαρά οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανήλθε στις επικρίσεις του κατά της ΝΔ για τα προγράμματα stage. Επικαλούμενος επιστολή του ΟΑΕΔ προς το υπουργείο Εσωτερικών επανέλαβε πως υπάρχουν μία σειρά από στοιχεία, που δείχνουν περίτρανα ότι τα stage δεν χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά από εθνικούς πόρους. «Την αγνοεί αυτή την επιστολή ο κ. Καραμανλής, ή πάλι επιχειρεί να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες;» ρώτησε. Μίλησε ακόμη για ανανεώσεις συμβάσεων σε stage με πελατειακά κριτήρια.

Διευκρίνισε επίσης μετά από σχετική ερώτηση πως το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να σταματήσει τα stage στον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομία, επανέλαβε πως οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την τόνωση της οικονομίας παραμένουν και θα παραμείνουν στο ακέραιο. «Είτε το έλλειμμα είναι 6, είτε 8, είτε παραπάνω, θα χρειαστεί η τόνωση της οικονομίας: Αυτό που θα επηρεαστεί θα είναι ο χρόνος ή ο ρυθμός μείωσης του ελλείμματος και αυτό θα είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που θα κάνουμε με τους ευρωπαίους εταίρους» σημείωσε.

Σχετικά με φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως «είναι περσινό φυλλάδιο που ανατυπώσαμε φέτος, ενώ μοιράσαμε και από το στοκ, αλλά οι δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει εκεί πηγαίνουν ένα χρόνο μετά, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβρη του 2010».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή