ΝΔ: Αστεία ευφυολογήματα από τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 17:24
A- A A+

Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ προκάλεσε η παρομοίωση από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου του Πρωθυπουργού με τον Τσώρτσιλ, την οποία ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε αστεία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε τα εξής: «Το τελευταίο το οποίο είδαμε χθες, είναι το περίφημο δίλημμα της ανηφόρας και της κατηφόρας. Έχουμε λέει μια ανηφόρα που είναι μπλε, και μια κατηφόρα που είναι πράσινη. Και πρέπει να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Με απλά λόγια, ο κ. Καραμανλής είναι ένα είδος Τσώρτσιλ! Λέει στους Έλληνες πολίτες, ότι «εγώ σας υπόσχομαι αίμα, δάκρυα και ιδρώτα».

«Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα: Όταν τα έλεγε αυτά ο Τσώρτσιλ, είχε απέναντί του τους Ναζί, είχε απέναντί του μια πραγματική απειλή. Η μόνη απειλή, που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα, είναι η αδράνεια και οι λάθος πολιτικές αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Με χαρά βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τελικά ιστορική μνήμη. Μόνο που επιβεβαιώνει ότι έχει “επιλεκτική” ιστορική μνήμη», απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Μπορεί να θυμάται ή να κάνει άλματα στο παρελθόν, μέχρι το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ξεχνάει - ίσως και να έχει απωθήσει από τη μνήμη του - τα είκοσι χρόνια της διακυβέρνησής του».

«Τα “ευφυολογήματα” του κ. Παπακωνσταντίνου είναι το λιγότερο ατυχή. Ούτε γέλιο βγάζουν, ούτε ψήφους τους φέρνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή