Κυρώσεις σε βάρος του Ιράν ζητούν Αμερικανοί βουλευτές

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 18:27
A- A A+

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν ζήτησαν σήμερα Αμερικανοί βουλευτές, αφότου η Τεχεράνη ενημέρωσε τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι κατασκευάζει μια δεύτερη εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου.

«Η είδηση αυτή είναι ασφαλώς πολύ ανησυχητική», δήλωσε ο Δημοκρατικός ¶ικ Σκέλτον, πρόεδρος της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC.

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε με τις κυρώσεις», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε ένα νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά τις κυρώσεις σε βάρος εταιρειών που εξάγουν καύσιμα στο Ιράν. «Η Γαλλία και η Βρετανία είναι μαζί μας στην προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι», κατέληξε.

Εξάλλου, ο επίσης Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Κέρι, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι «συνεχίζει να στηρίζει τις συνομιλίες με το Ιράν», προσθέτοντας όμως ότι «ήρθε τώρα ο καιρός να συμπληρώσουμε τις συνομιλίες με πιο σοβαρές κυρώσεις».

Ο Ρεπουμπλικάνος Μαρκ Κερκ, από την πλευρά του, ζήτησε να προωθηθεί για ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την απαγόρευση εξαγωγής καυσίμων στο Ιράν.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή