Γ. Παπανδρέου: Η νίκη θα κερδηθεί στις κάλπες

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 21:53
A- A A+

Η νίκη θα κερδηθεί στις κάλπες και μόνο εκεί τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης, ζητώντας και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης και ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας.

Η μάχη, σημείωσε, θα δοθεί από όλους μαζί, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για μάχη μεταξύ πράσινων και γαλάζιων, αλλά μια μάχη του παρελθόντος με το μέλλον, και αυτό το μέλλον, όπως πρόσθεσε, μπορούμε να το κερδίσουμε.

Το μήνυμά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης. Είναι η ώρα, ανέφερε, να αφήσουμε πίσω μια και καλή όλα όσα οδήγησαν τη χώρα στην παρακμή, στην κατάπτωση, στον ξεπεσμό, τη διαφθορά, στο φόβο και στο περιθώριο. Και να βάλουμε, πρόσθεσε, τη χώρα σε πορεία προόδου, δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Τώρα, είναι η ώρα να πάμε όλοι μαζί και να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια πορεία ανάπτυξης και προόδου.

Δεσμεύτηκε ακόμη να κάνει το πρώτο βήμα σε αυτή τη νέα πορεία αναλαμβάνοντας να συγκρουσθεί με όσα κατεστημένα εμποδίζουν τη νέα πορεία της χώρας, με όποιο κόστος και αν συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

Αναφέρθηκε επίσης στις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησής του και ειδικότερα στα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις πρώτες εκατό μέρες.

Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα σε εκατό ημέρες, αλλά τόνισε ότι αυτό που μπορεί να κάνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι να της δώσει το χρόνο που χρειάζεται για να αντιδράσει, να ανασάνει, να βγει από την εντατική, ώστε να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το βήμα, συμπλήρωσε, είναι να δημιουργηθεί ένα ευνοούμενο κράτος που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη και αυτό το κράτος εγγυάται το ΠΑΣΟΚ για να διαμορφωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτείας και πολιτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε την ανάγκη άμεσης αναθέρμανσης της οικονομίας και αναπτυξιακής προοπτικής. Η προοπτική αυτή, υπογράμμισε, περνάει μέσα από την Πράσινη Ανάπτυξη, η οποία δεν είναι απλά ένας σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ένα πολιτικό πρόγραμμα, που στοχεύει στη δημιουργία νέου πλούτου και στη δίκαιη κατανομή του, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στην Κρήτη, την οποία χαρακτήρισε παράδειγμα για το πως μπορεί να εφαρμοστεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Μπορούν, σημείωσε, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας μέσα από ένα αγροτοδιατροφικό τομέα, ένα νέο μοντέλο τουριστικής αξιοποίησης, αλλά και μέσα από την έρευνα και την τεχνολογία.

Αναφερόμενος δε στους αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι, όπως επεσήμανε, έμειναν έξω από τα προγράμματα και τις ενισχύσεις της κυβέρνησης, δεσμεύτηκε για την άμεση αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες όλης της χώρας ως μέτρο στήριξης του εισοδήματός τους. Επίσης, τόνισε, ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για το υψηλό κόστος παραγωγής και για τα προβλήματα διάθεσης των αγροτικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή