Αλ. Παπαρήγα: Λαϊκή αγανάκτηση για τα stage

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 13:17
A- A A+

Βολές σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τα προγράμματα stage εξαπέλυσε η η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Καλλιθέα, κάνοντας λόγο για «λαϊκή αγανάκτηση, που μεγαλώνει καθημερινά με την κυριαρχία της φοβερής υποκρισίας» γύρω από τα προγράμματα αυτά.

Διευκρίνισε δε ότι «το ΚΚΕ, αντιτάχθηκε σε κάθε νόμο για τη μερική απασχόληση, όταν όλα τα άλλα κόμματα στη Βουλή τον υποστήριζαν με τον έναν ή άλλο τρόπο».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΣΥΝ, σημειώνοντας ότι «αυτοί που καταγγέλλουν το δικομματισμό σήμερα, διαμόρφωσαν εκλογική πελατεία μέσα από την εφαρμογή των προγραμμάτων Stage στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ήταν μάλιστα αιχμηρή απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να καταδικάζει τώρα μετά βδελυγμίας τα Stage, όταν το κόμμα του τα ψήφισε και τα υλοποίησε».

Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναπαράγει τις θέσεις του ΚΚΕ» και ότι «σε λίγο, θα πουν "ζήτω η σοσιαλιστική επανάσταση και η Σοβιετική Ενωση"», υποστηρίζοντας πως «είναι ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται από οπορτουνισμό και έχει γίνει τόσο ευέλικτο στις τοποθετήσεις του, που θα ρίξει τον κόσμο του στο γκρεμό».

Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα κάλεσε «τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά», τα οποία -όπως διευκρίνισε- το κόμμα της δεν θεωρεί αντίπαλους, να καταψηφίσουν τα δυο μεγάλα κόμματα και να υποστηρίξουν το ΚΚΕ.

«Πήρες το ρουσφέτι, δεν σου έκαναν χάρη, εκδικήσου τους αλλιώς, τιμώρησέ τους γιατί σου έφαγαν μέρος της αξιοπρέπειάς σου και της αξιοπρέπειας των γονιών σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της «πράσινης ανάπτυξης», επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ και τους οικολόγους, χαρακτηρίζοντας τα δυο κόμματα «ψεύτες, καθώς μιλάνε για 100.000 θέσεις, που θα δημιουργηθούν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη στιγμή που είναι γνωστό, ότι οι βιομήχανοι επενδύουν εκεί, που υπάρχουν λιγότερες θέσεις εργασίας».

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επεσήμανε ότι «το κόμμα του έχει κοινό θυρωρείο και με τις δυο πολυκατοικίες», εννοώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας, κάλεσε για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ «κόντρα σε αυτοδυναμίες, εκβιαστικά διλήμματα και νέες λίστες Stage», προσθέτοντας ότι και «το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας και αυτό είναι η λαϊκή εξουσία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή