Έκκληση Μέρκελ μια ημέρα πριν τις εκλογές

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 16:28
UPD:17:08

A- A A+

Έκκληση στους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν το συντηρητικό «στρατόπεδο» προκειμένου να βγει η χώρα από τη σοβαρότερη ύφεση της μεταπολεμικής ιστορίας της απηύθυνε σήμερα η καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ, μια ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των γερμανικών βουλευτικών εκλογών.

«Πρέπει ν΄αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα βγούμε γρήγορα από την οικονομική κρίση», τόνισε η Μέρκελ απευθυνόμενη σε χιλιάδες οπαδούς του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) κατά την επιστροφή της από τη σύνοδο της G20 στο Πίτσμπουργκ.

Υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη αναμένει μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κατά περίπου 5%, η Μέρκελ τόνισε για μια ακόμα φορά ότι η Γερμανία χρειάζεται «σταθερότητα» και όχι «πειραματισμούς».

«Είμαστε το μόνο κόμμα στη Γερμανία που εφαρμόζει μια συνετή οικονομική πολιτική, αλληλέγγυα στους πιο αδύναμους», διαβεβαίωσε κατά την ομιλία της στη διάρκεια της οποίας δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στον κύριο αντίπαλό της, το σοδιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ.

«Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να εργαστεί σ΄αυτόν τον νέο προσανατολισμό», υπογράμμισε η Μέρκελ εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την επιθυμία της για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους φιλελεύθερους του FDP.

«Αύριο θα πρέπει να δοθεί η δύναμη στους Χριστιανοδημοκράτες να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση με το FDP», τόνισε ενώπιον των οπαδών της που είχαν συγκεντρωθεί σε μια αίθουσα συναυλιών του πρώην ανατολικού Βερολίνου.

«Θα αγωνιστούμε ως το τέλος γιατί κάθε ψήφος μετράει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή