ΣΥΡΙΖΑ: Ανυπόστατες οι κατηγορίες του ΚΚΕ για τα stage

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 17:06
UPD:27/09/2009 12:10
A- A A+

Για υποκριτική ανταλλαγή κατηγορίων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα προγράμματα stage, αλλά και για ανυπόστατες κατηγορίες της κ. Παπαρήγας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πως «αφού χρησιμοποίησαν τα προγράμματα stage ως ανασφάλιστη μορφή εργασίας για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες νέους εργαζόμενες τώρα ανταλλάσουν υποκριτικά κατηγορίες».

«Ο κόσμος, όμως, γνωρίζει ότι και οι δυο είναι υπεύθυνοι για την άγρια εκμετάλλευση και το εμπόριο ελπίδας χιλιάδων νέων εργαζόμενων», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της κ. Παπαρήγας, σημειώνει ότι «έχοντας πλήρως χάσει την ψυχραιμία της, επιτίθεται με ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όταν είναι σε όλους γνωστό ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν αυτός που έθεσε το θέμα μετΆ επί τάσεως στο ντιμπέιτ των έξι για να το ''ανακαλύψουν'' οι υπόλοιποι».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι πρέπει «να καταργηθεί ο θεσμός αυτός και να ανοίξει ένας διάλογος για ένα σύστημα το οποίο πράγματι θα εξασφαλίζει εργασιακή εμπειρία, με αξιοπρεπείς συνθήκες, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και για περιορισμένο χρόνο, έτσι ώστε να μπορεί μετά ο εργαζόμενος να αναζητήσει μια σταθερή απασχόληση ή να μεταβληθεί το εργασιακό καθεστώς του σε σταθερή και πλήρη εργασία αν οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή