Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 18:43
UPD:18:45
A- A A+

Ένας αρκετά καλός Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου χάρη στο τέρμα του Ζαουάντ Ζαϊρί στο 17ο λεπτό. Εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, κακό θέαμα λόγω των πολλών σφυριγμάτων στο δεύτερο ημίχρονο.

Ένας σαφώς βελτιωμένος Ολυμπιακός κατάφερε να ξεκινήσει δυνατό το παιχνίδι και μάλιστα να πετύχει και γκολ με την συμπλήρωση δεκαεπτά λεπτών αγώνα.

Ο αναγεννημένος Ντιόγο έκοβε και έραβε από τα πλάγια και ο ρόλος του δημιουργού φαινόταν να του ταιριάζει περισσότερο. Στην φάση του γκολ ο Βραζιλιάνος κάνει όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά, πασάρει έτοιμο γκολ στον Ζαϊρί και αυτός απλά τελειώνει την φάση με ωραίο πλασέ.

Το για κατά πολλούς άναρχο ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα του Πειραιά είχε έντονο επιθετικό χρώμα και έδωσε στους «ερυθρόλευκους» αυτό που έψαχναν καιρό. Τις πολλές φάσεις, τις επιθετικές πρωτοβουλίες και το γρήγορο γκολ.

Ακόμη, ο Τοροσίδης έδειξε πως μπορεί όχι μόνο να παίξει ως φουνταριστός αλλά και να ηγηθεί του νέου Ολυμπιακού που χτίζεται. Μαγικές ενέργειες, πολύ πάθος και όρεξη, ενώ ουκ ολίγες φορές εμψύχωσε τους συμπαίκτες του κατά την διάρκεια του αγώνα.

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος προσπάθησε με τον Μπάλαμπαν κυρίως από τα δεξιά και τον Ριέρα από τον άξονα να επιτεθεί αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει αισθητά τον Αντώνη Νικοπολίδη. Στο 37ο λεπτό μάλιστα, ο Ρεκόμπα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λόγω ενοχλήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ουρουγουανός χειροκροτήθηκε έντονα από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νωθρά. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν το σουτ του Μπάλαμπαν έδιωξε ενστικτωδώς ο Νικοπολίδης. Η φάση αυτή σαν να ξύπνησε τους Πειραιώτες, οι οποίοι ανέβασαν στροφές και με τον Ντιόγο και τον Τοροσίδη βγήκαν ξανά στην επίθεση.

Όσο δεν σφύριζε στο πρώτο μέρος ο κ. Παμπορίδης, σφύριξε στο δεύτερο. Τα πολλά σφυρίγματα του ρέφερι από το Κιλκίς χάλασαν τον ρυθμό του αγώνα και το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Τα λεπτά κύλησαν, το αποτέλεσμα έμεινε ως έχει και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο μέσα στην έδρα του.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Λεντέσμα, Ντουντού, Λεονάρντο, Τοροσίδης(81΄Μήτρογλου), Ζαϊρί (75΄Στολτίδης), Ντιόγο

Πανιώνιος: Μπέλιτς, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Τζαβέλας, Καστελιόνε(81΄Σίμωσης), Νικολάου(58΄Αναστασόπουλος), Κουμορτζί, Ρεκόμπα(37΄Μπαρόνι), Μπάλαμπαν, Ριέρα.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις