ΝΔ: Κρύβεται πίσω από αοριστίες το ΠΑΣΟΚ

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009 10:50
UPD:10:52
A- A A+

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην άρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή ενός νέου ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αχηγών, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του πως «διεκδικούν τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών κρυπτόμενοι».

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αφού υπενθύμισε ότι «η ΝΔ εξΆ αρχής ζήτησε περισσότερους από δύο τηλεοπτικούς διαλόγους», τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «στερεί, με δική του ευθύνη, τη δυνατότητα πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών. Των πολιτών, που σε αυτές τις εκλογές, καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον τους».

Υπογράμμισε ακόμη πως «το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου δεν μπορούν, δεν θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα: Φορολογικό, Ασφαλιστικό, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Ολυμπιακή Αεροπορία, OTE, Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, Αχελώος, Πανεπιστημιακό ¶συλο, και -πάνω από όλα- για το πού θα βρουν τα χρήματα για τις ανεύθυνες παροχές των 10 δισ. ευρώ, που ευαγγελίζονται» και τους κατηγόρησε ότι «κρύβονται πίσω από αοριστίες, αντιφάσεις και μεγάλα λόγια κενά περιεχομένου».

Σημειώνεται ότι χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάλεσε τον κ. Παπανδρέου σε νέο διάλογο με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας: «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα επιστρατευτούν υπεκφυγές».

Εξήγησε δε πως από τα προηγούμενα δύο ντιμπέιτ «έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες», οι οποίοι, όπως υποστήριξε «θα επιθυμούσαν άλλο ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών».

Η απάντηση, ωστόσο, του ΠΑΣΟΚ ήταν αρνητική. «Συμφωνήσαμε για δύο ντιμπέιτ -ένα των έξι αρχηγών και ένα των δύο- και αυτά έγιναν. Οι πολίτες έκριναν. Ο κ. Καραμανλής δεν είναι ευχαριστημένος, έχει προβλήματα. Δεν μπορεί όμως να ζητά συνεχώς τρίτη ευκαιρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή