Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009 12:34
UPD:12:37
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Aντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό έξι ακόμη υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για τους όποιους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας τα ευρήματα από τη γιάφκα του Χαλανδρίου.

Εν τω μεταξύ, ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα απήγγειλε την Παρασκευή η εισαγγελέας Ελ. Ράικου σε βάρος των τεσσάρων που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση μετά από την έφοδο της αστυνομίας στη γιάφκα του Χαλανδρίου.

Οι τέσσερις θα απολογηθούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ενώπιον της 32ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία. Οι συλληφθέντες, που παραμένουν υπό κράτηση, αρνούνται τις κατηγορίες.

Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Χατζημιχελάκη, Εμμανουήλ Γιόσπα, Μυρτώ Παντέλογλου και Παναγιώτη Μασούρα, όλοι ηλικία 20 έως 21 ετών. Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας έχει εκδόσει διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Οι διώξεις αφορούν τα αδικήματα συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης από κοινού από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, διακεκριμένων φθορών, παράνομης κατοχής όπλων, παραβάσεων του νόμου περί εκρηκτικών, περί κροτίδων και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Η κατηγορία της έκρηξης αφορά τις επιθέσεις στις οικίες του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη και της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη.

Η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα παραπεμφθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι τις επόμενες ημέρες καθώς σήμερα αναμένεται να ζητήσουν προθεσμίες.

Ο ανακριτής με εισαγγελική εντολή αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για ακόμη έξι άτομα (πέντε Έλληνες και έναν Αλβανό υπήκοο) επίσης για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή