Ομιλία Γ. Παπανδρέου σε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009 12:58
UPD:16:12
A- A A+

Ως κυβέρνηση «θα εγγυηθούμε ένα κράτος το οποίο θα έχει ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο, το πρόβλημα και το μεγάλο ζήτημα, τη μάστιγα του καρκίνου του μαστού», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην «Greece race for the Cure», εκδήλωση-αγώνα δρόμου για την πρόληψη και προστασία από τον καρκίνο του μαστού, που συνδιοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και η αμερικανική «ΣΟΥΖΑΝ ΚΟΜΕΝ», στο Ζάππειο.

Σημείωσε επίσης πως «είναι απαραίτητο να εγγυηθούμε το δικαίωμα στη ζωή, που σημαίνει, πρώτα απ' όλα, δικαίωμα στην πρόληψη, στην ενημέρωση από το σχολείο για τα νέα παιδιά, τις νέες κοπέλες, αλλά και για τον τρόπο ζωής, το άγχος που έχει πολλές φορές η γυναίκα, την επιβάρυνση που έχει, ώστε να έχει την απαιτούμενη πρόληψη».

Αναφέρθηκε ακόμη «στο δικαίωμα στην άμεση και έγκαιρη διάγνωση, στο δικαίωμα στην έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία του προβλήματος, στο δικαίωμα στην ανάπλαση και στο δικαίωμα της ένταξης της γυναίκας ξανά μέσα σε μια κοινωνία, που τη βλέπει κατάματα και δεν αισθάνεται ενοχές.

Επεσήμανε δε την ανάγκη «ενός κράτους που θα επενδύσει σε μηχανήματα, σε σωστά νοσοκομεία, σε νοσηλευτές και αυτά μπορούμε να τα κάνουμε με ένα σωστό νοικοκύρεμα της οικονομίας μας, ένα σωστό νοικοκύρεμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας», αλλά και την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή