Γ. Καρατζαφέρης: Καμία κουβέντα για τα εθνικά θέματα από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009 14:15
UPD:14:58
A- A A+

Επικρίσες εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αιχμή, μεταξύ άλλων, τα εθνικά θέματα, τη λαθρομετανάστευση και την οικονομία διατύπωσε από την Πάτρα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «οι δύο μονομάχοι δεν έχουν πει κουβέντα στην προεκλογική περίοδο για τα εθνικά θέματα, την υπόθεση "Ζήμενς" και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης» και επιπλέον ότι «δεν έχουν πει τίποτα για την τρομοκρατία, που υφίσταται η Αθήνα» με αφορμή την ληστεία, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Καλλιθέα, στη διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκαν πατέρας και ανήλικη κόρη.

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν θα επιτρέψω πογκρόμ στο Δημόσιο

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν θα επιτρέψω πογκρόμ στο Δημόσιο

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι «το όνομα "Μακεδονία" έχει τελειώσει μετά την άδεια, που δόθηκε για την προσγείωση του αεροσκάφους στην Κέρκυρα» και ότι «το ελληνικό βέτο έχει να κάνει πλέον μόνο με το πρόθεμα».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, επεσήμανε ότι «το τουρκικό κράτος κάνει ό,τι θέλει στη Θράκη», επικαλούμενος σχόλια τουρκικών μέσων ενημέρωσης για την υποψηφιότητά του στη Ροδόπη και συμπλήρωσε ότι «οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών φθάνουν μέχρι την Σκύρο».

Ζήτησε, μάλιστα, «να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων από την απειλή της Τουρκίας», διότι «οι εξοπλισμοί κοστίζουν στον ελληνικό προϋπολογισμό».

Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε επίσης τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων και από τους λαθρομετανάστες, για το θέμα των οποίων, υπενθύμισε ότι κατέθεσε πρόταση «για ύπαρξη ποσόστωσης στον αριθμό παραμονής τους στην Ελλάδα».

Για την οικονομία και τις επιπτώσεις από τη διεθνή κρίση, τόνισε ότι «για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζονται χρήματα» και «αυτά μπορούν να βρεθούν, γιατί υπάρχουν στην παραοικονομία» και πρόσθεσε ότι «με τη μείωση του ΦΠΑ θα γυρίσει η αγορά».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτηρίζει την παράταξή του «κόμμα ανάσχεσης του κατήφορου των κομμάτων εξουσίας», και καλεί τους ψηφοφόρους της 4ης Οτκωβρίου να του δώσουν «μία ψήφο παραπάνω από εκείνη των εθνικών εκλογών και γιατί όχι, εκείνη των ευρωεκλογών».

Απαντώντας σε ερώτηση περί «δεξιάς πολυκατοικίας» και του ρόλου, που υπολείπεται σ΄αυτήν για τον «εταίρο - γείτονα», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι «ο κ. Καραμανλής, με τις ιδεοληψίες του περί μεσαίου χώρου, βρίσκεται πολύ κοντύτερα στο ΠΑΣΟΚ, απ΄ότι με μας» και επαναλαμβάνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «το δαχτυλίδι της διαδοχής το έδωσε στον κ. Παπανδρέου».

Σε δεύτερη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», ο κ. Καρατζαφέρης διευκρινίζει ότι η δύναμη, που ζητά από τους ψηφοφόρους, είναι 15 εκπρόσωποι στη Βουλή, ώστε να θέτει κάθε μέρα «το ΠΑΣΟΚ προ των ευθυνών του».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή