Στο Βελιγράδι ο Ζακ Μπαρό

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 12:31
A- A A+

Το Βελιγράδι επισκέπτεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθεριών και Ασφάλειας. Ο Ζακ Μπαρό, ο οποίος θα συναντηθεί με Σέρβους αξιωματούχους, θα συζητήσει το θέμα της κατάργησης της βίζας για τους πολίτες της Σερβίας, που ταξιδεύουν σε χώρες της συμφωνίας Σένγκεν.

Ο κ. Μπαρό θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και Μίρκο Τσβέτκοβιτς, αντιστοίχως, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Μπόζινταρ Τζέλιτς και με την υπουργό Δικαιοσύνης, Σνέζανα Μάλοβιτς, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βελιγράδι.

Κύριο θέμα των συνομιλιών που θα έχει ο κ. Μπαρό στο Βελιγράδι είναι η πρόοδος στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό τομέα και τα βήματα που έχουν κάνει οι σερβικές αρχές στη μάχη κατά του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχει στη διάσκεψη με θέμα «Αντιμετώπιση των προκλήσεων του οργανωμένου εγκλήματος στα δυτικά Βαλκάνια», που οργανώνουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Σερβίας.

Ο κ. Μπαρό θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο του ειδικού δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου και τον ειδικό εισαγγελέα εγκλημάτων πολέμου, κ.κ. Σίνισα Βάζιτς και Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς.

Ενόψει της άφιξής του στο Βελιγράδι, ο κ. Μπαρό είπε ότι «το εμπόριο όπλων, ανθρώπων και κλεμμένων αυτοκινήτων, καθώς και η παράνομη μετανάστευση απειλούν τη σταθερότητα της περιοχής».

«Οι δυνατότητες των κρατών δεν επαρκούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις αυτές και γι' αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη - μέλη της στηρίζουν πλήρως την περιφερειακή και διεθνή συνεργασία και την ανάπτυξη αποτελεσματικών μέσων, που είναι αναγκαία», τόνισε ο κ. Μπαρό.

Η Σερβία απέστειλε την Παρασκευή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκθεση όσον αφορά την εκπλήρωση των όρων για την ένταξη στη λεγόμενη «λευκή λίστα Σένγκεν» από την 1η Ιανουαρίου του 2010.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή