Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ για παράνομες προσλήψεις στο ΥΠΟΙΟ

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 13:07
A- A A+

Νέα επίθεση στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών εξαπέλυσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη με αφορμή «νέες προσλήψεις με συμβάσεις μίσθωσης έργου», οι οποίες από τον κ. Παπαθανασίου χαρακτηρίζονται «ανανεώσεις συμβάσεων έργου ανθρώπων που εργάζονται ήδη στο ΥΠΟΙΟ».

«Αποτελεί πρόκληση προς κάθε πολίτη, από τη μία η ΝΔ να ζητά «πάγωμα» μισθών και συντάξεων για να βάλει δήθεν «μαχαίρι» στις σπατάλες, και από την άλλη, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομίας να διοχετεύει δημόσιους πόρους σε ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις, με προσλήψεις κυριολεκτικά στο παρά πέντε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη πως «ο ΥΠΟΙΟ ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για προσλήψεις νέου προσωπικού, αλλά για ανανέωση συμβάσεων έργου ανθρώπων που εργάζονται ήδη στο ΥΠΟΙΟ».

Σύμφωνα, όμως, με το άρθρο 6 του Νόμου 2527/1997 : «Ανανέωση ή παράταση σύμβασης μίσθωσης έργου απαγορεύεται και είναι αυτοδικαίως άκυρη».

«Εξακολουθεί να ισχυρίζεται ο κ. Παπαθανασίου ότι ανανεώθηκαν συμβάσεις; Εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν παρανόμησε; Ανανέωσε παρανόμως συμβάσεις ή έκανε νέες προσλήψεις;», διερωτήθηκε.

Συμπλήρωσε επίσης τα ακόλουθα: «Ισχυρίζεται ο ΥΠΟΙΟ ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου. Μας λέει μάλιστα ότι αυτό επιβεβαιώνεται και από σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (αριθμός 340/2007). Ξεχνά να αναφέρει ο κ. Παπαθανασίου ότι η ίδια η 340/2007 Γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρει ότι είναι στη «διακρατική ευχέρεια, κατά τους κανόνες της χρηστής διοίκησης και προς αποτροπή έγερσης υπονοιών έλλειψης αντικειμενικότητας και έκδοσης μεροληπτικών πράξεων, να αναστείλει την περαιτέρω διαδικασία υποβολής αιτήσεων ή αποδοχής αυτών και κατάρτισης των συμβάσεων μίσθωσης έργου μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης».

Κάλεσε τέλος τον κ. Παπαθανασίου «να πάψει επιτέλους να προκαλεί» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί, με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, να χρηματοδοτεί την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, να εξαγοράζει ψήφους και συνειδήσεις, για να αυξήσει την εκλογική της πελατεία».

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί την ύστατη στιγμή να γιγαντώνει το σπάταλο και πελατειακό κράτος, που πέντε χρόνια τώρα οικοδόμησε», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή