Τη Βόρεια Κορέα θα επισκεφθεί ο Κινέζος πρωθυπουργός

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 14:08
A- A A+

Επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο από τις 4 έως 6 τις Οκτωβρίου, την ώρα που οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της πρώτης βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει «επίσημη φιλική επίσκεψη», όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Με τους Βορειοκορεάτες ηγέτες ο Τζιαμπάο «αναμένεται να έχει ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται την ώρα που οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας είναι σε νεκρό σημείο.

Η Πιονγκγιάνγκ αποχώρησε τον Απρίλιο από τις εξαμερείς διαπραγματεύσεις (δύο Κορέες, ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία και Ρωσία) για την αποπυρηνικοποίησή της, με αντάλλαγμα την παροχή ενεργειακής βοήθειας. Τις διαπραγματεύσεις φιλοξενεί από το 2003 το Πεκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή