Γ. Σγουρός: Καθυστερεί ακόμη η υπουργική απόφαση για τις εκλογές

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 17:30
UPD:17:31
A- A A+

Την καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση του εκλογικού επιδόματος και της κάλυψης των δαπανών προετοιμασίας των εκλογών θέτει εκ νέου, έξι ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός.

«Είναι η τρίτη φορά που επανέρχομαι μέσα σε λίγες ημέρες στο ίδιο θέμα. Παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις από τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Φλογαϊτη, ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και πως όλα εξαρτώνται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, η Νομαρχία Αθηνών δεν έχει λάβει την έγκριση των δαπανών που πρέπει να γίνουν για την προετοιμασία και τη διενέργεια των εκλογών», σημειώνει ο κ. Σγουρός.

Σημειώνει δε πως «η συγκεκριμένη καθυστέρηση για τη Νομαρχία Αθηνών, δημιουργεί τεράστια οργανωτικά προβλήματα». Και αυτό διότι, όπως εξηγεί, «η Νομαρχία Αθηνών είναι αρμόδια και για τις πέντε εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, όπου θα συσταθούν 5.677 εκλογικά τμήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς δαπανών».

Καταλήγοντας ο Νομάρχης Αθηνών καλεί «για άλλη μια φορά τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει προκειμένου να διευθετηθούν τα αυτονόητα. Δεν είναι δυνατόν κατά την προεκλογική περίοδο να παραλύει το κράτος και να μην τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή