Οικολόγοι Πράσινοι: Θα τους υποχρεώσουμε όλους σε μια πράσινη προοπτική

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 18:13
A- A A+

«Αν μπούμε στη Βουλή, θα παίξουμε ρόλο καταλύτη και θα υποχρεώσουμε όλους τους άλλους σε μία πράσινη προοπτική» τόνισε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Μαρία Πίνιου Καλλή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο περιοδείας της στη βόρεια Ελλάδα ανέφερε μεταξύ άλλων πως το κόμμα της απευθύνεται «και σε όσους δεν ψηφίζουν, σε όσους ακόμα ρίχνουν "λευκό", και ζητά μια ευκαιρία.

Μιλώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, «έναν βασικό πυλώνα της πολιτικής των οικολόγων» -όπως είπε- από το σύνολο των προσφύγων, που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, ποσοστό 20% είναι θύματα βασανιστηρίων. Η Ελλάδα, όμως, πέρσι χορήγησε άσυλο σε ποσοστό 0,04% επί των αιτούντων συνολικά.

«Βασικότερη, ωστόσο, καταπάτηση ανθρώπινου δικαιώματος, είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος, που καταπατά το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση, τέλος, για τυχόν συνεργασία του κόμματός της, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος, η κ.Καλλή επανέλαβε ότι «η δική μας πολιτική είναι πολιτική της συνεργασίας και εφόσον υπάρξουν προγραμματικές δεσμεύσεις, θα συνεργαστούμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή