Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 240 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Στέγη στο προεδρικό μέγαρο για εκατοντάδες πληγέντες
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 09:42
UPD:10:44

A- A A+

Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Κετσάνα στις Φιλιππίνες, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 240,σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Έκκληση για διεθνή βοήθεια έχουν απευθύνει οι Αρχές, την ώρα που οι εκτοπισμένοι ανέρχονται σε 450.000 ενώ 374.890 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε περίπου 600 καταυλισμούς. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ (WFP) ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει βοήθεια σε τρόφιμα για 180.00 ανθρώπους.

Eν τω μεταξύ, εκατοντάδες Φιλιππινέζοι που έμειναν άστεγοι έχουν καταφύγει στο προεδρικό μέγαρο Μαλακάνγκ, το οποίο άνοιξε ορισμένα τμήματά του μετά από εντολή της προέδρου Γκλόρια Αρόγιο.

«Οι άστεγοι θα παραμείνουν στα διαθέσιμα κτίρια του μεγάρου και σε σκηνές που θα στηθούν. Αν χρειαστεί οι υπάλληλοι θα τους παραχωρήσουν τους χώρους εργασίας τους», τόνισε η πρόεδρος Αρόγιο.

Η ίδια η πρόεδρος των Φιλιππίνων δήλωσε πως θα δώσει δύο μισθούς της για να συνεισφέρει στις προσπάθειες διάσωσης. Επίσης ζήτησε από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες να δώσουν από τώρα στους υπαλλήλους το δώρο των Χριστουγέννων.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περισσότερες βροχοπτώσεις αυτή την εβδομάδα. Η καταιγίδα Κετσάνα, με ανέμους ταχύτητας 100 χλμ. την ώρα, έπληξε τις Φιλιππίνες το Σάββατο, προκαλώντας τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 40 ετών.

ΠΗΓΗ: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή