Βάσω Παπανδρέου: Πρώτο μέλημα η αναθέρμανση της αγοράς

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 13:55
UPD:14:27
NAFTEMPORIKI.GR

A- A A+

Η αναθέρμανση της αγοράς αποτελεί πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στο naftemporiki.gr η κ. Βάσω Παπανδρέου, υποψήφια βουλευτής στη Β΄Αθηνών.

Όπως ανέφερε η κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις λίγο πάνω από τον πληθωρισμό, ώστε να διατηρηθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την κ. Παπανδρέου, μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα δώσει αισιοδοξία και θα συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν προτίθεται να κάνει απογραφή, αλλά οπωσδήποτε θα «πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό…, γιατί γνωρίζουμε ότι τα αιτήματα και οι προσδοκίες θα είναι πάρα πολλά και γνωρίζουμε ταυτόχρονα ότι δεν έχουμε μαγικές λύσεις ούτε μαγικό ραβδί για να λύσουμε όλα τα προβλήματα την επόμενη μέρα».

Επίσης το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραταθεί η περίοδος προσαρμογής του ελλείμματος, καθώς «είναι αδύνατο το έλλειμμα 8% να μειωθεί κάτω από το 3% σε μία περίοδο ενός-δύο ετών, θέλουμε τριετία», όπως λέει η κ. Παπανδρέου.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, «άμεση προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού και ο εξορθολογισμός των δαπανών». Όσο για τα νέα εξοπλιστικά που είχε εξαγγείλει η ΝΔ, «θα τα εξετάσουμε από μηδενική βάση», με ανοιχτές διαδικασίες.

Η κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «προεκλογικό πυροτέχνημα» τη μείωση της στρατιωτικής θητείας από την κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν την επαναφέρει στην παλιά της διάρκεια, αλλά θα επιχειρήσει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων.

Σε ερώτηση για την ενεργειακή στρατηγική που θα ακολουθηθεί, η κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ το ξεκίνησε (το έργο) και θα το ολοκληρώσουμε, απλώς θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε κάποιους όρους για να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗ

Προτεινόμενα για εσάς