Επιστολή Ανδ. Λοβέρδου στον Αρειο Πάγο για τους σταυρούς στη Β' Αθήνας

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 14:44
A- A A+

Eπιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία υποβάλει την παράκληση να προσεχθεί ιδιαίτερα από τους δικαστικούς αντιπροσώπους η καταμέτρηση των σταυρών στα εκλογικά τμήματα της Β' Αθηνών απέστειλε ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια αυτή Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λοβέρδου:

Κύριε Εισαγγελεύ,

Με την παρούσα επιστολή μου, ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών, θέλω να υποβάλω την παράκληση, να προσεχθεί ιδιαιτέρως από τους δικαστικούς αντιπροσώπους η καταμέτρηση των σταυρών στα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας αυτής. Ειδικότερα: επειδή η περιφέρεια της Β΄ Αθηνών είναι ευρύτατη και τα ψηφοδέλτια πολυπρόσωπα, ο φόρτος εργασίας των δικαστικών αντιπροσώπων είναι υπερβολικός. Έτσι, συχνά ακούγεται πως, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αναθέτουν την καταμέτρηση των σταυρών στους αντιπροσώπους των κομμάτων, ή πως δεν αναγράφουν σε έκαστο ψηφοδέλτιο τον αριθμό των σταυρών προτίμησης κάθε εκλογέα.

Όμως, εν προκειμένω, ο νόμος (άρθρο 91 Π.Δ. 96/2007) ορίζει τα εξής :

1. Μετά τα παραπάνω η εφορευτική επιτροπή προβαίνει στη διαλογή των ψήφων με τον εξής τρόπο:

(…)

β) κάθε έγκυρο ψηφοδέλτιο αριθμείται κατά τη σειρά εξαγωγής του από την κάλπη και μονογράφεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής ή εκείνον που διευθύνει τις εργασίες της, ο οποίος θέτει τη μονογραφή του και δίπλα από κάθε σταυρό προτίμησης που υπάρχει στο ψηφοδέλτιο. Ακολούθως, συμπληρώνει ολογράφως το συνολικό αριθμό σταυρών προτίμησης του ψηφοδελτίου.

Συνεπώς, κύριε Εισαγγελεύ, περιεχόμενο της προς εσάς παράκλησής μου είναι να αποσταλεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους εγκύκλιος, στην οποία να επισημαίνεται με έντονο τρόπο η ανωτέρω υποχρέωσή τους.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή