ΝΔ: Δεν υπάρχει κρυφός δανεισμός

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 15:44
UPD:18:54
A- A A+

Απέρριψε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τα περί κρυφού δανεισμού του κράτους, κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής.

Απέρριψε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τα περί κρυφού δανεισμού του κράτους, κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας.

«Στην εποχή μας και ειδικά στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει κρυφός δανεισμός, αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές» σημείωσε. Πρόσθεσε ακόμη πως το ποσό των 4 δισ. ευρώ, που η εφημερίδα χαρακτηρίζει κρυφό δανεισμό, αφορά ένα είδος ημερήσιου δανεισμού, όπως γίνεται στη διατραπεζική αγορά που καλύπτει ημερήσιες ανάγκες, πρακτική, που, όπως ανέφερε, δεν προστίθεται στο συνολικό ετήσιο δανεισμό.

Υπενθυμίζεται πως και το ΠΑΣΟΚ χθες διά του εκπροσώπου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είχε καταγγείλει την κυβέρνηση της ΝΔ για κρυφό βραχυπρόθεσμο δανεισμό ύψους 20 δισ. ευρώ, για ταμειακή διευκόλυνση μεταξύ των τακτικών εκδόσεων του ελληνικού Δημοσίου.

Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στον αρμόδιο υπουργό και στο Γενικό Διεθυντή του ΟΔΔΗΧ: «Αληθεύει; Πόσα απΆ αυτά έχουν αποπληρωθεί; Θυμίζω, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός είναι μια ταμειακή διευκόλυνση, η οποία μετά αποπληρώνεται, όταν γίνει ο κανονικός δανεισμός. Πόσα είναι καθαρός, έξτρα δανεισμός το 2009 και πόσα μεταφέρονται ως επιπρόσθετο βάρος το 2010;»

Γ. Κουμουτσάκος: Σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν υπάρχει πια κρυφός δανεισμός

Γ. Κουμουτσάκος: Σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν υπάρχει πια κρυφός δανεισμός

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανήλθε και σήμερα στο θέμα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία απάντηση.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Κουμουτσάκος σήμερα αναφέρθηκε και στο ύψος του ελλείμματος, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για ενδεχόμενη αύξησή του στο 8%, αν δεν υλοποιηθούν μία σειρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, οι έκτακτες εισφορές, κ.λπ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή