ΠΑΣΟΚ: Απολύτως αμετανόητος ο Πρωθυπουργός

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 16:48
A- A A+

«Απολύτως αμετανόητος πηγαίνει στις εκλογές ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο κ. Καραμανλής σχετικά με τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και των ομολόγων.

Όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Καραμανλής δεν διαπίστωσε τίποτα παράνομο στις δύο αυτές υποθέσεις και παράλληλα αρνήθηκε να παραδεχθεί το ρουσφετολογικό όργιο που γίνεται με τα stage.

Όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Καραμανλής δεν διαπίστωσε τίποτα παράνομο στις δύο αυτές υποθέσεις και παράλληλα αρνήθηκε να παραδεχθεί το ρουσφετολογικό όργιο που γίνεται με τα stage.

«Μπορεί στα λόγια ο κ. Καραμανλής να λέει ότι αναγνωρίζει λάθη ή παραλείψεις, στην πράξη, όμως, δεν αναγνωρίζει κανένα λάθος», πρόσθεσε και εξέφρασε την απορία «πώς μπορεί με όλα αυτά ο κ. Καραμανλής να ζητάει τρίτη ευκαιρία».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ο κ. Καραμανλής «αγνόησε την απαγόρευση του νόμου για τις δημοσκοπήσεις που ψήφισε η κυβέρνησή του και χθες δήλωσε ότι ανατρέπονται οι δημοσκοπικές διαφορές».

«Αυτό», πρόσθεσε, «δείχνει από που εκπορεύονται τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στις εφημερίδες και τα μέσα ενημέρωσης» και συμπλήρωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα σεβαστεί το νόμο και δεν θα ακολουθήσει αυτή την πρακτική».

Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Καραμανλής δεν είπε και πάλι τίποτα για το σχέδιο της ΝΔ πέραν των τριών λόγων που γενικά επικαλέστηκε για να προκηρύξει εκλογές και αναρωτήθηκε ποιο είναι το σχέδιο της ΝΔ.

Σε ερώτηση για το αν τίθεται θέμα συνεργασίας με τη ΝΔ ύστερα και από χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τη συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων, με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πάντως διευκρίνισε ότι η πρόταση συμπαράταξης δεν αφορά μόνο τα κόμματα της "άλλης αριστεράς", αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και τη ΝΔ, την στήριξη της οποίας δεν απέκλεισε, αναφέροντας παραδείγματα, όπως η ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου «με τον οποίο πολλά στελέχη της ΝΔ έχουν δηλώσει ότι συμφωνούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή