ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για τους εργαζόμενους στις υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009 19:52
A- A A+

Την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού πλαισίου στόχων για την εκκαθάριση και διαχείριση, το οποίο θα διασφαλίζει εξ αρχής, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τους εργαζόμενους, επεσήμανε το ΠΑΣΟΚ, μετά τη σημερινή συνάντηση κλιμακίου του Κινήματος με την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας.

Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, αποτελούμενο από τη Γραμματέα του Τομέα Οικονομίας, Ντίνα Λάζαρη, το μέλος του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Παυλίνα Σπανδώνη, και το μέλος του Τομέα Οικονομίας, Λουκά Σπανό, συναντήθηκε σήμερα με την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, με αφορμή τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο των ιδιωτικών ασφαλίσεων.

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τη συνολική κατάσταση των υπό εκκαθάριση εταιρειών, εστιάζοντας ιδιαιτέρα στα προβλήματα των εργαζομένων τους.

«Διαπιστώθηκε ότι, η κυβέρνηση της ΝΔ, ακόμα και σήμερα, παρά την έκκλησή μας και το επείγον του ζητήματος, δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο για τους εργαζόμενους», δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσαν επίσης πως δεδομένου ότι το ελληνικό Δημόσιο εγγυάται τα χαρτοφυλάκια ζωής, θεωρούν ότι ο επόπτης διαχείρισης πρέπει να απασχολήσει κατά τη διαδικασία τούς εργαζόμενους σε αυτές.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για την άμεση οικονομική στήριξη των εργαζομένων και την επαγγελματική επανένταξη όσων μείνουν άνεργοι.

Τόνισαν επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ με αφετηρία τα προγράμματα του ΟΑΕΔ νέων ελεύθερων επαγγελματιών, νέων θέσεων εργασίας και κατάρτισης, καθώς και με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για όσους βρίσκονται πλησίον της σύνταξης, και κατόπιν διαλόγου με τους εργαζόμενους, ως αυριανή κυβέρνηση, θα δημιουργήσει ένα σχέδιο απασχόλησης, που θα τους δίνει προοπτική, προσαρμοσμένο στις πραγματικές τους ανάγκες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή