Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 14:12
UPD:15:25

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά της Παντάνγκ της Σουμάτρας στην Ινδονησία, καταστρέφοντας σπίτια και γέφυρες.

A- A A+

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά της Παντάνγκ της Σουμάτρας στην Ινδονησία, καταστρέφοντας σπίτια και γέφυρες. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπάρχουν θύματα.

Προειδοποίηση για τοπικό τσουνάμι εκδόθηκε από το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού λίγο μετά τη δόνηση, ωστόσο στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και στη Σιγκαπούρη, όπου πολλά κτήρια εκκενώθηκαν.

«Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί. Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει, γέφυρες έχουν γκρεμιστεί και επικρατεί μεγάλος πανικός εδώ επειδή αγωγοί νερού έχουν σπάσει, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών, που αναθεώρησε προς τα κάτω τις πρώτες μετρήσεις στα 7,6 Ρίχτερ, το βάθος εντοπίστηκε στα 85 χλμ.

Οι γεωλόγοι προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι η πόλη Παντάνγκ, με πληθυσμό 900.000, μπορεί μια μέρα να καταστραφεί ολοσχερώς λόγω της τοποθεσίας της σε εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή