Βολές ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση του χρέους

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 15:04

«Υπάρχει πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων τους επόμενους μήνες;» ήταν το ερώτημα που έθεσε στην κυβέρνηση o ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

A- A A+

Στο θέμα του κρατικού δανεισμού επανήλθε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας στη διαχείριση του δημόσιου χρέους.

«Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) επιβαρύνουν τη θέση τους με τις απαντήσεις που επιχείρησαν να δώσουν μετά την αποκάλυψη του κρυφού δανεισμού, (καθώς) είναι σαφές ότι αν δεν υπάρχει κρυφός δανεισμός η κυβέρνηση οφείλει να πει πόσα είναι τα υπόλοιπα του βραχυπρόθεσμου δανεισμού» σημείωσε.

Γ. Παπακωνσταντίνου: ΥΠΟΙΟ και ΟΔΔΗΧ επιβαρύνουν τη θέση τους

Γ. Παπακωνσταντίνου: ΥΠΟΙΟ και ΟΔΔΗΧ επιβαρύνουν τη θέση τους

Συνεχίζοντας επισήμανε πως «υπάρχει ερώτημα για το πόσο υπάρχει προγραμματισμός για νέες εκδόσεις του ελληνικού Δημοσίου εντός του έτους» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα οικονομικά του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ. Όπως ανέφερε, η σημασία των στοιχείων για τον κρυφό δανεισμό αποκαλύπτεται από τις επιστολές του προέδρου του ΟΑΕΕ και του διοικητή του ΙΚΑ - οι οποίες δημοσιεύονται στην σημερινή «Ελευθεροτυπία»- με τις οποίες ο πρώτος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό επιχορήγηση 232 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να πληρώσει συντάξεις και ο δεύτερος επιχορήγηση 300 εκατ. ευρώ.

«Υπάρχει πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων τους επόμενους μήνες;» ήταν το ερώτημα που έθεσε στην κυβέρνηση.

Τέλος, αναφερόμενος στις ολοσέλιδες διαφημίσεις του ΟΑΕΔ με τις οποίες «διαφημίζει το έργο του», είπε ότι «είναι παράνομο και εκτός της κείμενης νομοθεσίας στην προεκλογική περίοδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή