Γουινέα: Συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζητά η χούντα

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009 23:06
A- A A+

Τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης ζήτησε η στρατιωτική χούντα στη Γουινέα.

Το κυβερνών Εθνικό Συμβούλιο για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη, υπό τον λοχαγό Μούσα Νταντίς Καμάρα, δέχεται έντονες επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα μετά τις καταγγελίες των τοπικών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι από τη δυναμική επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας σε αντικυβερνητική διαδήλωση, τη Δευτέρα, σκοτώθηκαν 157 άνθρωποι.

«Το Εθνικό Συμβούλιο για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη ζητά τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην οποία θα μετέχουν μέλη από διάφορα πολιτικά κόμματα», δήλωσε ο Μαντζού Ντεουμπάτε, εκπρόσωπος της προεδρίας της χώρας.

Η χούντα, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση με πραξικόπημα τον περασμένο Δεκέμβριο, ζήτησε επίσης τον ορισμό ενός Αφρικανού ηγέτη ως μεσολαβητή και τη συγκρότηση «μίας εθνικής και διεθνούς επιτροπής διερεύνησης, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη, των γεγονότων του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2007 και της 28ης Σεπτεμβρίου 2009», όπως σημείωσε ο Μαντζού Ντεουμπάτε.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή