Αλβανία: Εκκληση για επιστροφή του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βουλή

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 09:48
A- A A+

Την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη αποχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας από την εθνική βουλή.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε» των Τιράνων, εκπρόσωποι του διεθνούς παράγοντα στα Τίρανα συνεχίζουν τις εκκλήσεις τους για επιστροφή των Σοσιαλιστών στο κοινοβούλιο.

Ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα Τίρανα, κ. Χέλμουτ Λόχαν, κατά τη διάρκεια διάσκεψης για το οικονομικό έγκλημα στο Δυρράχιο, δήλωσε ότι ο πολιτικός διάλογος πρέπει να πραγματοποιείται μόνο εντός του Κοινοβουλίου.

Έκκληση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα να σταματήσει την αποχή και να επιστρέψει στις εργασίες της βουλής απηύθυνε και ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, κ. Ρόμπερτ Μπορς, ο οποίος έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιλίρ Μέτα, δήλωσε ότι η Αλβανία θα έχει στήριξη, αν χρειαστεί βοήθεια η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση εντός κοινοβουλίου, για την έμπρακτη εφαρμογή των συστάσεων του ODHIR.

Ο κ. Μπορς τόνισε ότι για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω χρειάζεται η βοήθεια της αντιπολίτευσης και φυσικά αυτό γίνεται με τη συμμετοχή της στη βουλή.

Όπως αναφέρει η «Γκαζέτα Σκιπτάρε», κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει το αίτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για άνοιγμα των καλπών, ο κ. Μπορς ανέφερε ότι δεν έχει το ρόλο του δικηγόρου ή του εκπροσώπου του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά, σύμφωνα με την άποψή του, έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα νόμιμα μέσα και το αποτέλεσμα της 1ης Αυγούστου είναι σωστό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΤΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή