Ενωτικό ρεύμα αντεπίθεσης ζητά η Αλ. Παπαρήγα

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 12:35
UPD:15:34

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τους πολίτες να ορθώσουν διαχωριστική γραμμή μεταξύ του λαού και των μονοπωλίων.

A- A A+

«Μιλάμε με καθαρή και παστρική γλώσσα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διαμορφωθεί μεγάλο ενωτικό ρεύμα αντεπίθεσης», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διακαναλική συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο.

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τους πολίτες να ορθώσουν διαχωριστική γραμμή μεταξύ του λαού και των μονοπωλίων.

«Όταν η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, αγκομαχώντας χωρίς να τους έχουν εμπιστοσύνη, δεν έχουν το σθένος να διεκδικήσουν την επόμενη μέρα φιλολαϊκή πολιτική», ανέφερε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

«Ψηφίζοντας ΚΚΕ», συνέχισε η κ. Παπαρήγα, «οι ψήφοι δεν θα πάνε αύριο στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ... Όλα τα άλλα κόμματα αφήνουν κενά σε αυτό το ζήτημα. Μπορούν εύκολα να πέσουν στην παγίδα της συνεργασίας με το πρώτο κόμμα». Η ελπίδα είναι εδώ, ΚΚΕ δυνατό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ποσοστού του ΚΚΕ, αν απαιτηθεί η διεξαγωγή δεύτερων εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «ωμό εκβιασμό».

«Αν χρειαστεί δεύτερη εκλογική μάχη (ο λαός) ακόμα περισσότερο πρέπει να τους τσακίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε: «Την επόμενη μέρα τι θα κάνει ο εργαζόμενος που θέλει ισχυρή κυβέρνηση;».

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε το ΛΑΟΣ «επικίνδυνο κόμμα που καλλιεργεί το ρατσισμό τον εθνικισμό», ενώ στην πραγματικότητα «υποστηρίζει τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Έχει προσαρμοστεί στην προεκλογική περίοδο, έχει αλλάξει τις θέσεις του», πρόσθεσε και τόνισε: «Δεν είναι αυτό κοροϊδία του λαού, δεν είναι εξαπάτηση του λαού;».

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «ένα κόμμα με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με ριζοσπαστικά συνθήματα, όχι, όμως, με ριζοσπαστική ραχοκοκαλιά».

«Ο πολιτικός μας στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που έχει φυσιογνωμία. Ένα μέτωπο που σημαίνει συμμαχία τη σύγχρονης εργατικής τάξης με τη φτωχή αγροτιά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το μέτωπο σημαίνει οργανωμένο κίνημα αντεπίθεσης», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «οργανώνεται όσο απαγκιστρώνεται ο λαός από τα δύο μεγάλα κόμματα, από τους μονοδρόμους, από τους εκβιασμούς».

Σε ερώτηση σχετικά με τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού με πολίτες, η γγ του ΚΚΕ εξέφρασε τη διαφωνία της γιατί, όπως είπε, «άλλο είναι η διακαναλική με δημοσιογράφους και άλλο η διακαναλική με πολίτες, που μπορεί να είναι και στημένη».

Αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα για να τονίσει ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αναφορικά με το Αιγαίο, την Κύπρο και τα σύνορα της Ελλάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή