Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις Μέρκελ - Ελεύθερων Δημοκρατών

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 15:55
UPD:16:54

A- A A+

Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να εμφανίζονται στο πολιτικό «συνοικέσιο» της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), καθώς οι τελευταίοι την κατηγορούν ότι τους αντιμετωπίζει με αλαζονεία, πριν ακόμα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

Σε δηλώσεις τους στον γερμανικό Τύπο, αναφέρουν ότι ολόκληροι τομείς της πολιτικής που καλείται να ασκήσει η μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού δεν τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να αρχίσουν τη Δευτέρα.

Η επικεφαλής των βουλευτών του FDP Κορνέλια Πίπερ, μιλώντας στην εφημερίδα Μπιλντ δήλωσε ότι στους κόλπους των χριστιανικών κομμάτων (CDU/CSU) επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός, ενώ ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ντιρκ Νίμπελ, τόνισε ότι ορισμένα θέματα, όπως η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση θα ξανασυζητηθεί, «είτε το θέλει η καγκελάριος Μέρκελ, είτε όχι».

Οι διαπραγματεύσεις προβλέπεται να διαρκέσουν ένα μήνα και η Αγγελα Μέρκελ ελπίζει ότι θα έχει οριστικοποιήσει το νέο κυβερνητικό σχήμα πριν από τους εορτασμούς για την 20ή επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου στις 9 Νοεμβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή