ΗΠΑ: Μικρό το ποσοστό εμβολιασμού παιδιών πέρυσι κατά της εποχικής γρίπης

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 18:29
A- A A+

Πολύ λίγα παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της εποχικής γρίπης στις ΗΠΑ τον προηγούμενο χρόνο, γεγονός που ανησυχεί τους υπευθύνους της δημόσιας υγείας ότι θα είναι ανεπαρκής ο εμβολιασμός φέτος κατά δύο διαφορετικών ιών, μεταξύ των οποίων και της γρίπης H1N1.

«Ο εμβολιασμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εμποδίσουμε το ρυθμό ανάπτυξης και τη θνησιμότητα που συνδέονται με τη γρίπη (...) και παρόλα αυτά το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει μικρότερο από το επιθυμητό», προειδοποίησε το ομοσπονδιακό γραφείο για τη δημόσια υγεία των ΗΠΑ στην εβδομαδιαία έκθεσή του που εκδόθηκε σήμερα.

Λιγότερο από τα μισά βρέφη και πολύ μικρά παιδιά και μόνο περίπου το ένα πέμπτο των παιδιών ηλικίας 2 έως 4 ετών εμβολιάστηκαν πέρυσι κατά της εποχικής γρίπης, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα παιδιά ανήκουν σε μία από τις πέντε ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό της νέας γρίπης H1N1. Το ομοσπονδιακό γραφείο για τη δημόσια υγεία των ΗΠΑ συνιστά να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά τόσο κατά της εποχικής γρίπης, όσο και κατά της νέας γρίπης H1N1.

Ο διπλός εμβολιασμός μπορεί, ωστόσο, να προκαλέσει προβλήματα «κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα παιδιά θα πρέπει να εμβολιαστούν δύο φορές, μία για την εποχική γρίπη και μία για τη νέα γρίπη H1N1 προκειμένου να είναι απολύτως προστατευμένα», υπογράμμισε το ομοσπονδιακό γραφείο.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή