Ινδονησία: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από το σεισμό

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 20:15
UPD:22:02

A- A A+

Τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό στο νησί της Σουμάτρας στην Ινδονησία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις Τζον Χολμς.

Μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών βρισκόταν στους 770.

«Προφανώς υπάρχουν ακόμη πολλές εκατοντάδες τραυματίες και φοβάμαι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περισσότερο» πρόσθεσε ο Τζον Χολμς, ο οποίος συντονίζει την παροχή έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ.

Σήμερα το πρωί σημειώθηκε και νέος σεισμός μεγέθους 6,8 της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε περίπου 150 χιλιόμετρα νότια της Μπαντούνγκ. Οι αρχές γνωστοποίησαν ότι υπάρχουν τραυματίες και ότι έχουν καταρρεύσει σπίτια.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αποστέλλει βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία η Γερμανία προσέθεσε μεμονωμένα ως χώρα, 1 εκατομμύριο ευρώ, σε είδη πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Ινδονησία.

Ειδικός της ΕΕ για τη χορήγηση βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές έχει ήδη ξεκινήσει από την Τζακάρτα για την περιοχή που επλήγη από το σεισμό, ενώ κι άλλοι μεταβαίνουν στην περιοχή από τις Βρυξέλλες, το Νέο Δελχί και το Κολόμπο, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζον Κλάνσι.

«Οι επιζήσαντες στερούνται των πάντων, κυρίως στέγης και πόσιμου νερού. Τα χρήματα αυτά θα επιτρέψουν να χορηγηθεί άμεσα μια βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που τη χρειάζονται», σημείωσε ο αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Επίτροπος Κάρελ Ντε Γκουχτ.

Η βοήθεια αυτή «θα επιτρέψει να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες» ενώ η ΕΕ προτίθεται να προσφέρει κι άλλη υποστήριξη, κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή