Γ. Παπανδρέου: Είναι η ώρα της συστράτευσης

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 20:32
UPD:21:26
ΠΑΣΟΚ

A- A A+

Ηχηρό μήνυμα συστράτευσης στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους αναποφάσιστους έστειλε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Αθήνα.

«Τώρα είναι η ώρα της πιο κρίσιμης απόφασης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη να γυρίσει σελίδα η χώρα.

«Είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω μια και καλή όσα μας έφεραν στην παρακμή, στο περιθώριο, στην ατιμωρησία, στην ανομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ακόμη ότι όλος ο δημόσιος διάλογος έγινε γύρω από το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τη ΝΔ για έλλειψη σχεδίου.

«Εμείς προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα εκείνοι απαντούν με ψέματα, με υπεκφυγές, με κατηγορίες», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί την κρίση ως πρόφαση.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία και το ερώτημα που θα βρεθούν τα λεφτά, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Εκεί που τα χάρισαν, εκεί που τα σπατάλησαν, εκεί που δεν τόλμησαν ποτέ να τα βρούνε».

Αναφορικά με το έλλειμμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οφείλεται στον τρόπο διακυβέρνησης από τη ΝΔ, η οποία, όπως ανέφερε, ζητά για τρίτη φορά την ψήφο του πολίτη για να κάνει τα ίδια.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανάτασης και δεσμεύθηκε για την άμεση ανάταξη της οικονομίας, με γνώμονα ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στη θέση του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη» ανάπτυξη, η οποία, όπως σημείωσε, είναι ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Στις 4 Οκτωβρίου, επεσήμανε, αλλάζουμε σελίδα και ψηφίζουμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αναφέροντας τη διαφάνεια, την οποία, όπως τόνισε, η κυβέρνηση του θα επιβάλλει σε όλες ανεξαιρέτως τις συναλλαγές με το κράτος.

Γιατί, όπως είπε, αν δεν επιβληθεί η διαφάνεια από τις ενισχύσεις που θα δίνονται δεν θα ωφελούνται οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη, αλλά οι τράπεζες.

Απαντώντας, δε, σε όσους ρωτούν αν όσα αναφέρει μπορούν να γίνουν πράξη, παρατήρησε ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είπε «καθαρά λεφτά, καθαρό περιβάλλον, καθαρές κουβέντες». Αυτό το τηρήσαμε και είναι ο δικός μας λόγος τιμής, ανέφερε. Έτσι, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, δεσμεύομαι να κυβερνήσουμε.

Θα δώσουμε μέσα στις εκατό πρώτες μέρες, σημείωσε, οξυγόνο στην οικονομία, στην καταπολέμηση της ακρίβειας και των άθλιων πρακτικών σε βάρος του πολίτη, τραβώντας κόκκινη γραμμή στην ασυδοσία των καρτέλ. Επίσης, ανέφερε, θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ως εργαλείο αναδιανομής του εισοδήματος.

Θα βάλουμε τέλος, συνέχισε, στην εκτεταμένη ανομία στην αγορά εργασίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στις εξοντωτικές αμοιβές και ωράρια, στις ομαδικές και ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Δεσμεύθηκε δε εκ νέου να συγκρουστεί «με κάθε αντίληψη που μας κρατά αιχμάλωτους στο παρελθόν». «Δεν χρωστάω σε κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν θα υποταχθεί σε κανένα συμφέρον.

Η χώρα, συμπλήρωσε, χρειάζεται μια νέα ηγεσία, μια ηγεσία αξιών, που θα έχει τα χέρια της λυμένα από εξαρτήσεις, που δεν θα λησμονεί ποτέ ότι η εξουσία δίνεται από το λαό, χαράσσεται με το λαό και ασκείται για τον ίδιο το λαό και για κανέναν άλλο. Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν ζητεί ανοχή, αλλά συμμετοχή.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την ψήφο όλων των Ελλήνων για μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση που θα εγγυηθεί τις αλλαγές. «Στις 4 του Οκτώβρη κλείνουμε την πόρτα στο παρελθόν και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή