Μιανμάρ: Απερρίφθη η έφεση της Σαν Σούου Κίϊ

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 08:43
UPD:08:47
REUTERS /SUKREE SUKPLANG

A- A A+

Απέρριψε η χούντα της Μιανμάρ την έφεση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Αούνγκ Σαν Σούου Κίϊ, η οποία καταδικάστηκε τον Αύγουστο σε τρία χρόνια καταναγκαστικής εργασίας, ποινή η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε 18 μήνες περιορισμό κατ'οίκον, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές, αλλά και συνηγόρους της.

«Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση, αλλά θα φέρουμε την υπόθεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου», δήλωσε ο Νιάν Ουίν, ένας από τους δικηγόρους της Σούου Κίϊ και εκπρόσωπος του κόμματος της, Εθνική Ένωση για την Δημοκρατία.

Η "Κυρία" της Ρανγκούν, βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης, έχει ζήσει σε κατ' οίκον περιορισμό τα 14 από τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής της. Εάν δεν ανακοινωθεί μέχρι το 2010 κάποιο μέτρο χάρης, δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφια στις εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος στη χώρα.

Η καταδίκη της 64χρονης Αούνγκ Σαν Σου Κίϊ προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η καταδίκη της παραβιάζει οικουμενικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζήτησε την αποφυλάκισή της.

Τον Μάϊο ο Αμερικανός πρόεδρος επέκτεινε το εμπάργκο στις επενδύσεις στη Μιανμάρ, που είχε επιβληθεί το 1997 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική καταπίεση στη χώρα, ενώ ανανέωσε τις κυρώσεις ως προς τις εισαγωγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή