Στην Κοπεγχάγη ο Ομπάμα για την Ολυμπιάδα του 2016

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 09:17
UPD:16:11

A- A A+

Στη Δανία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε, προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Σικάγο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με ομιλία του προς τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που συνεδριάζει στην Κοπεγχάγη.

Ο Ομπάμα θα μείνει σχεδόν πέντε ώρες στην Κοπεγχάγη για να συμμετάσχει στην παρουσίαση του φακέλου του Σικάγο στα μέλη της ΔΟΕ στο συνεδριακό κέντρο Bella Center, τρία χλμ. από το αεροδρόμιο.

Αργότερα θα επισκεφθεί τη βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας στα ανάκτορα Κρίστιανμποργκ της Κοπεγχάγης πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λαρς Λόκε Ράσμουσεν. Ο Ομπάμα θα αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον γύρω στις 14.00 ώρα Ελλάδος, πριν ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ ανακοινώσει το νικητή της ψηφοφορίας.

Τα μέλη της ΔΟΕ καλούνται σήμερα να επιλέξουν την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2016 ανάμεσα στις υποψηφιότητες του Ρίο ντε Τζανέιρο, του Σικάγο, της Μαδρίτης και του Τόκιο.

Φαβορί είναι οι υποψηφιότητες του Σικάγο και του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η ανακοίνωση της πόλης που θα επιλεγεί, έχει προγραμματιστεί γύρω στις 19.30' ώρα Ελλάδος.

Δύο μέλη της ΔΟΕ απουσιάζουν από την Κοπεγχάγη. Ο Αλφα Ιμπραχίμ Ντιαλό από τη Γουινέα απουσιάζει λόγω των ταραχών στη χώρα του. Ο Σάκο Κόιβου από τη Φινλανδία επίσης απουσιάζει γιατί παίζει σε ένα παιχνίδι NHL.

Συνεπώς, 103 μέλη της ΔΟΕ είναι παρόντα, με τα 95 να ψηφίζουν στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας. Τα επτά μέλη της ΔΟΕ από τις τέσσερις χώρες που έχουν προτείνει τις υποψηφιότητές τους δεν μπορούν να ψηφίσουν στον ανοικτό γύρο, αλλά ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούν να ρίξουν την ψήφο τους, όπως ο νοτιοκορεάτης Κουν Χι Λι, που έχει αποβληθεί από τη ΔΟΕ και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, που δεν ψηφίζει.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έφθασε την Τετάρτη στην Κοπεγχάγη για να υποστηρίξει τη γενέτειρά της.

Ο Ομπάμα είναι ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη Δανία τα τελευταία 12 χρόνια, μετά το ταξίδι του Μπιλ Κλίντον το 1997 και του Τζορτζ Μπους το 2007.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη από όλη τη Δανία έχει αναπτυχθεί στην Κοπεγχάγη. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έχουν προειδοποιηθεί για συγκοινωνιακά προβλήματα λόγω των μέτρων ασφαλείας και της αυτοκινητοπομπής του αμερικανού προέδρου.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις