Ινδονησία: Εκκληση για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 10:33
A- A A+

Έκκληση για βοήθεια προς τη διεθνή κοινότητα απηύθυνε η Ινδονησία, τη στιγμή που τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες από το σεισμό στη δυτική Σουμάτρα που, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 1.100 ανθρώπων.

«Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα ερείπια», δήλωσε η υπουργός Υγείας της Ινδονησίας και πρόσθεσε πως τα συνεργεία διάσωσης αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εντοπίσουν και να ανασύρουν τα θύματα.

Η Ινδονησία χρειάζεται την υποστήριξη των ξένων χωρών και την βοήθεια συνεργείων διάσωσης, πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε φάρμακα, κουβέρτες και εξοπλισμό για τις έρευνες στα ερείπια», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι πιθανότητες να βρεθούν άνθρωποι ζωντανοί είναι ελάχιστες», εκτίμησε ο γενικός γραμματέας της ινδονησιακής Ερυθράς Ημισελήνου, που έχει στείλει στις πληγείσες περιοχές περίπου 50 άτομα -γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πολλά κτίρια στην πόλη Παντάνγκ κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι κανόνες οικοδόμησης τα τελευταία χρόνια είναι πολύ ελαστικοί αν και η περιοχή βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή ζώνη.

Οι αρχές της Σουμάτρας ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί πως ο επίσημος απολογισμός είναι 777 νεκροί, αλλά πιστεύουν ότι "πολλές χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανόν να έχουν χάσει τη ζωή τους".

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πολλές συνοικίες και χωρία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή