Χρήστος Παπουτσής: Οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 12:21
UPD:12:35
NAFTEMPORIKI.GR

A- A A+

«Υπάρχει αναγκαιότητα για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε ο υποψήφιος Βουλευτής της Α΄Αθήνας Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στο naftemporiki.gr και εκτίμησε ότι η ΝΔ οδηγείται σε «μια βαριά ήττα που θα κάνει χρόνια να την ξεπεράσει».

Χαρακτήρισε «βραδυφλεγή βόμβα» στην ελληνική οικονομία τον υπερδανεισμό και αναφερόμενος στο σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση εκλογικής νίκης δήλωσε ότι προέχουν: η διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, η ενίσχυση των ΜμΕ και της αναπτυξιακής διαδιασίας, η αναθεώρηση του Τειρεσία και η ελάφρυνση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με επιδόματα και η δημιουργία κινήτρων με φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύουν τα κέρδη τους σε νέες θέσεις απασχόλησης ειδικά σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη.

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει εδώ και ένα χρόνο ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης και σημείωσε ότι «ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση», καθώς, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «δεν είναι και το καλύτερο να είσαι ο πρωθυπουργός που οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι «έπεσε στην παγίδα που έστησε η ίδια με την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων και τώρα επιχειρεί να αξιοποιήσει τις φήμες και να δημιουργήσει σύγχυση στον κόσμο».

«Η μεγάλη πλειοψηφία απαιτεί αλλαγή πορείας της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της καθαρής λύσης, να μην έχει η χώρα πισωγυρίσματα, να μην μπούμε σε διαδικασία νέας εκλογικής αναμέτρησης», πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις προσωπικές του βλέψεις σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπουτσής ξεκαθάρισε: «H υψηλότερη φιλοδοξία είναι να εκλεγώ βουλευτής».

Συνέντευξη στον Κώστα Τσαμπάο

Προτεινόμενα για εσάς