Ινδονησία: 21χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 15:19
UPD:15:31
REUTERS

A- A A+

Kαθ’ οδόν προς την Ινδονησία βρίσκονται διεθνή συνεργεία διάσωσης, ενώ οι ελπίδες των τοπικών συνεργείων αναπτερώθηκαν όταν κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανή από τα ερείπια μία 21χρονη φοιτήτρια.

Βρετανοί και Αυστραλοί ειδικοί αναμένεται να φτάσουν στη Παντάγκ της Σουμάτρας, που συγκλονίστηκε από σεισμό 7,6 Ρίχτερ την Τετάρτη. ¶λλες χώρες έχουν υποσχεθεί βοήθεια σε χρήματα, μετά την έκκληση των ινδονησιακών αρχών προς τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς οι ελπίδες ανάσυρσης ζωντανών από τα ερείπια μειώνονται ώρα με την ώρα.

Η ανάσυρση της Ράτνα Κούρνια Σάρι από τα ερείπια σχολής έδωσε ωστόσο κουράγιο στους διασώστες, που εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας έλλειψη μηχανημάτων.

Χθες τη νύχτα, με τη βοήθεια γιγάντιου εκσκαφέα επιχείρησαν να βρουν μαθητές στα συντρίμμια της τριώροφης σχολής. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι περίπου 60 μαθητές βρίσκονταν εντός όταν κατέρρευσε.

«Έχουμε ανασύρει 38 παιδιά τις τελευταίες ημέρες. Κάποια από αυτά, τις πρώτες ημέρες, ήταν ζωντανά, αλλά αυτά που ανασύραμε πρόσφατα ήταν όλα νεκρά», όπως είπε η Σούρια, μέλος των σωστικών συνεργείων.

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή