ΠΑΣΟΚ: Θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 15:47
A- A A+

Κι άλλες αλλαγές σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα που προτίθεται να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ, εκτός αυτών που ανακοίνωσε κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Παπανδρέου, προανήγγειλε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ερωτηθείς σχετικά με τη «βοήθεια» από διεθνείς οικονομολόγους τους οποίους ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «δεν επιβεβαιώνω όλα τα ονόματα που έχουν έλθει στην δημοσιότητα. Κάποιοι εξ αυτών, όπως ο Τζο Στίγκλιτς είναι γνωστό ότι συνεργάζεται εδώ και καιρό με τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι απόψεις του είναι γνωστές, είναι προοδευτικές απόψεις στον αντίποδα πολλών νεοσυντηρητικών οικονομολόγων».

Γ. Παπακωνσταντίνου: Τον λόγο έχουν οι πολίτες την Κυριακή

Γ. Παπακωνσταντίνου: Τον λόγο έχουν οι πολίτες την Κυριακή

Σε ό,τι αφορά τη θέση που θα έχουν οι διεθνείς αυτοί οικονομολόγοι, επεσήμανε ότι «υπάρχουν και θα λειτουργήσουν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας. Θα υπάρξει ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί που κάνουν τη δουλειά τους, οι συμβουλευτικές επιτροπές του κράτους και ακριβώς επειδή εμείς είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο, θέλουμε να μας συνδράμουν άνθρωποι εκτός της χώρας που θα έχουν νέες ιδέες και προτάσεις που θα αξιολογήσουμε. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο».

Σε ερώτηση δε για το αν «θα διοικούν οι υπουργοί, οι γραμματείς, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού ή οι επιτροπές», ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως «στην κυβέρνηση υπάρχει ένας πρωθυπουργός, υπεύθυνος απέναντι στους Έλληνες πολίτες για να συντονίσει και να κατευθύνει το κυβερνητικό έργο, υπουργοί που είναι κι αυτοί υπεύθυνοι και επικουρούνται από συμβούλους και την Δημόσια Διοίκηση. Θα κυβερνήσουμε με απόλυτο σεβασμό στην Δημόσια Διοίκηση, αλλά και με βάση τις αρχές και το πρόγραμμά μας. Και πάντα βρίσκεται ο καλύτερος τρόπος συντονισμού της Δημόσιας Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή