Κυριάκος Μητσοτάκης: Λαϊκίστικη και κρατικοδίαιτη η συνταγή του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 20:29
UPD:03/10/2009 01:29
NAFTEMPORIKI.GR

A- A A+

Λαϊκίστικη και κρατικοδίαιτη χαρακτηρίζει τη συνταγή του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψήφιος βουλευτής ΒΆ Αθηνών της ΝΔ, μιλώντας στο naftemporiki.gr.

Σημειώνει δε πως αν εφαρμοστεί αυτή η συνταγή θα επιστρέψει τη χώρα στο παρελθόν, σε μια λογική μεγάλων ελλειμμάτων και περαιτέρω διόγκωσης του δημοσίου χρέους, κάτι το οποίο δεν αντέχει η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνεται του έργου της κυβέρνησης τα τελευταία 5,5 χρόνια, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι υπήρξαν αστοχίες, λάθη και παραλείψεις. Παρά τις αδυναμίες, τονίζει, η ΝΔ έχει τη σωστή πολιτική για να βγει η χώρα από την κρίση.

Εκτιμά ακόμη ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια ουσιαστική συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ και σημειώνει ότι στόχος του κόμματος είναι να «επαναπατριστούν» οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι. «Πιστεύω ότι η αποστολή αυτή επιτυγχάνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά .

«Πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με γνώμονα τη λογική και όχι το συναίσθημα και θα υπερψηφίσουν ένα κόμμα το οποίο έχει δώσει δείγματα γραφής και έχει έναν πρωθυπουργό που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας», πρόσθεσε.

Ως πρόεδρος της Eπιτροπής Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα αυτό, με σημαντικότερη την ψήφιση του εθνικού χωροταξικού σχεδίου, καθώς και των ειδικών χωροταξικών σχεδίων για τον τουρισμό και τη βιομηχανία.

Επισημαίνει πως δεν έγιναν αρκετά βήματα στην αναβάθμιση του συστήματος προστασίας των δασών. Χαρακτηρίζει μάλιστα «απόλυτη πολιτική προτεραιότητα» το ζήτημα της προστασίας των δασών, για το οποίο χρειάζεται, όπως αναφέρει, διακομματική συναίνεση προκειμένου να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώνουν το σύστημα.

Κάνει δε λόγο για την ανάγκη ενός ισχυρού υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο θα ασκεί και την προληπτική πολιτική, καθώς και την πολιτική καταστολής και αποκατάστασης.

Συνέντευξη στον Κώστα Τσαμπάο

Προτεινόμενα για εσάς