Εν αναμονή του exit poll

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2009 17:57
UPD:17:58

A- A A+

Oλοκληρώνεται σε λίγη ώρα η ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα της χώρας. Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 και την ίδια ώρα θα ανακοινωθεί και το exit poll που φέτος είναι κοινό για όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Τρεις ώρες μετά την πρώτη εικόνα που θα δώσει το exit poll, στις 22:00, αναμένεται η εκτίμηση για το 20% του συνόλου Επικράτειας. Ωστόσο, ασφαλή αποτελέσματα δεν πρέπει να αναμένονται πριν τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Στη φετινή αναμέτρηση εφαρμόζεται ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου (SRT), με σκοπό την ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ικανοποιημένος από τη εξέλιξη της διαδικασίας εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαΐτης, ο οποίος νωρίτερα το πρωί δήλωσε πως «τα ελάχιστα προβλήματα, από τα περίπου 21.000 εκλογικά τμήματα, έχουν ήδη αντιμετωπισθεί».

Σπ. Φλογαΐτης: Χωρίς σχεδόν κανένα πρόβλημα η εκλογική διαδικασία

Σπ. Φλογαΐτης: Χωρίς σχεδόν κανένα πρόβλημα η εκλογική διαδικασία

Πάντως, κατά τη σημερινή ψηφοφορία δεν έλειψαν ευτράπελα και μικροπροβλήματα. Αναστάτωση δημιουργήθηκε σε εκλογικό τμήμα του Αγρινίου, όταν 57χρονος μετάνιωσε για τη ψήφο του και θέλησε να πάρει πίσω το ψηφοδέλτιο. Τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να συλληφθεί και να οδηγηθεί σε κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Γενικότερα τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν εξαιτίας καθυστέρησης στην προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών και δικαστικών αντιπροσώπων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός 32χρονου στην Καβάλα, ο οποίος ενώ είχε οριστεί τακτικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό τμήμα δεν προσήλθε ως όφειλε, ωστόσο εμφανίστηκε κανονικά για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ο άνδρας τελικά συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή