Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ

Στις δέκα μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ
Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2009 21:09
UPD:22:43

Η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων αγγίζει τις δέκα μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 33,9% της ΝΔ στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου αποτελεί ιστορικά χαμηλό ποσοστό.

A- A A+

Ευρεία νίκη του ΠΑΣΟΚ και σαφή αυτοδυναμία δίνει η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος σύμφωνα με τα στοιχεία της Singular Logic για το υπουργείο Εσωτερικών, με βάση το 5% του νέου προγράμματος μέσω ειδικών κινητών τηλεφώνων (SRT) που ανακοινώθηκε στις 21:00.

Η απόκλιση αυτής της επίσημης εκτίμησης είναι της τάξης του 0,3%.

Η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων αγγίζει τις δέκα μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 33,9% της ΝΔ στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου αποτελεί ιστορικά χαμηλό ποσοστό. Το χαμηλότερο ποσοστό που είχε καταγράψει μέχρι σήμερα η ΝΔ ήταν 35,86% το 1981, όταν είχε καταλάβει 115 έδρες στη Βουλή.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 43,8%, εξασφαλίζοντας άνετη πλειοψηφία 160 εδρών, έναντι 33,9% της ΝΔ με 92 έδρες.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,6% και 21 έδρες, ΛΑΟΣ με 5,6% και 15 έδρες και ΣΥΡΙΖΑ με 4,5% και 12 έδρες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular logic Γ. Καρακαδάς σημείωσε πως ουσιαστικά έχουμε μία πολύ καλή εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος, προσθέτοντας πως δεν περιμένουμε ουσιαστικά καμία έκπληξη στο συσχετισμό που ανακοίνωσε.

Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Singular Logic για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και δήλωσε βέβαιος πως τα αποτελέσματα αυτά θα επιβεβαιωθούν αργότερα και με τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής αποτελεσμάτων. Συνεχάρη επίσης το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου και ευχήθηκε καλή διακυβέρνηση της χώρας στα χρόνια που έρχονται.

Περίπου στις 10 το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του στις εκλογές και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου είχαν ο τέως πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής καταμετρημένο ποσοστό των ψήφων που αφορά το 20% των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας, η αποχή αυξήθηκε στις φετινές βουλευτικές εκλογές συγκριτικά με τις προηγούμενες από 25,85% στο 31,76%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή