Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Γ. Παπανδρέου

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009 10:54
UPD:12:40
A- A A+

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αναμένεται να λάβει στις 14:30 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια την Τετάρτη. Της ορκωμοσίας των νέων υπουργών θα προηγηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί. Πρόθεση του Γ. Παπανδρέου είναι να προχωρήσει στο έργο του με ένα ολιγομελές σχήμα, από 32 έως 35 μέλη (συμπεριλαμβανομένων των υφυπουργών) και ευρεία εκπροσώπηση γυναικών http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/10/05/1723712.htm . Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου φέρεται να αναλαμβάνει ένα εκ των υπουργείων Οικονομίας ή Εξωτερικών.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τα τελικά αποτελέσματα και την αριθμητική δύναμη των κομμάτων, όπως αυτή προέκυψε από την κάλπη της 4ης Οκτωβρίου.

Ακολούθως, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, για να υποβάλει την παραίτησή του.

Κατά τη συνταγματική τάξη και πρακτική, ο ανώτατος άρχων θα καλέσει στη συνέχεια τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου, στον οποίον και θα αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συγκληθεί στις 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να ορκισθούν οι 300 αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού. Την επομένη θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος του Σώματος και στις 16 Οκτωβρίου -κατά πάσα πιθανότητα- ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του, διεκδικώντας την ψήφο εμπιστοσύνης των 300 βουλευτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή