Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ. Καραμανλής

Οι έδρες των κομμάτων στη νέα Βουλή
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009 13:44
UPD:15:06

A- A A+

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Κώστας Καραμανλής προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του. Προηγουμένως, o πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Καραμανλής έγινε δεκτός από τον κ. Παπούλια στις 13.45 και αναχώρησε με το αυτοκίνητό του στις 13.57, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Διάλογος Κ. Παπούλια - Κ. Καραμανλή

Διάλογος Κ. Παπούλια - Κ. Καραμανλή

Νωρίτερα, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας είπε: «Ενημέρωσα τον κ. Παπούλια για αποτελέσματα των εθνικών εκλογών όπως μου τα κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών σήμερα το πρωί και τον ενημέρωσα επίσης για τη σύνθεση της νέας Βουλής όπως προβλέπει το άρθορ 37 του Συντάγματος».

«Το ΠΑΣΟΚ -διευκρίνισε ο κ. Σιούφας- καταλαμβάνει 160 έδρες, η ΝΔ 91 έδρες, το ΚΚΕ 21 έδρες, ο ΛΑΟΣ 15 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 13 έδρες».

«Κατόπιν των αποτελεσμάτων αυτών και μετά την υποβολή της παραίτησης του Κ. Καραμανλή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναθέσει στον κ. Παπανδρέου την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Δ. Σιούφας: Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών

Δ. Σιούφας: Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών

Του ευχήθηκα τα καλύτερα και επιτυχία στο έργο της κυβέρνησής του για το καλό της πατρίδας μας», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Σιούφας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή