Καταδικάζει ο Μπαν Κι Μουν την επίθεση εναντίον γραφείου του ΟΗΕ στο Πακιστάν

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009 15:40
A- A A+

Καταδίκασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον γραφείου του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP) στο Ισλαμαμπάντ που προκάλεσε το θάνατο πέντε υπαλλήλων του http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1724022 .

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στο γραφείο του WFP στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας από τη Γενεύη.

«Τέτοιου είδους επιθέσεις είναι αδικαιολόγητες. Πρόκειται για μια τραγωδία για τον ΟΗΕ και ολόκληρη την ανθρωπιστική κοινότητα στο Πακιστάν. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα εναντίον εκείνων που προσπαθούν να βοηθήσουν τους φτωχούς και τους αδύναμους χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό κόστος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, οι πέντε νεκροί, τέσσερις Πακιστανοί και ένας Ιρακινός, είναι μέλη του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

Μετά από την επίθεση ο ΟΗΕ έκλεισε τα γραφεία του στο Πακιστάν, ωστόσο, ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στον πακιστανικό λαό».

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή